מיסוי דירה יחידה

  • דירה יחידה
    מרי | 17/05/2022 09:53

    יש לי דירה יחידה וזו דירתי היחידה. אין עוד

    אני מקבל המייזם יותר מ25  מטר.

    האם פטר ממס רכישה?

    כי זו תוספת לאותה דירה שיש לי לאותה דירה יחידה

    או יותר מדויק

    הרי מכרתי לייזם את הזכויות וקונה דירה יחידה. רק גדולה יותר מאשר המקורית+25

    (השאלה לא מה הייזם חייב לתת לי. נניח הייזם לא נותן ולא לוקח על עצמו את המס)

    • מיסוי דירה יחידה
      עו"ד הדר פינק טבת | 26/05/2022 13:34

      שלום, מרי

      משאלת אני מבינה שמדובר בתוספת העולה על השיעור הפטור בחוק.

      בנסיבות אלו יחול חיוב במס שבח על שירותי הבניה שנותן לך היזם, וכן מס רכישה על תוספת הזכויות המתקבלת.

      שיעורי המס תלויים בתנאי העסקה ודורשים ייעוץ פרטני לפי נסיבות המקרה, אין באפשרותי להשיב לך במסגרת זו ללא פרטים מלאים, המחייבים ייעוץ מיסוי מסודר.

      מכירת הדירה ליזם ורכישת דירה חדשה יש בפרוייקט פינוי-בינוי, אך לא בפרוייקט תמ"א הריסה ובניה מחדש.

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com