סירוב למסור דו"ח חוקר

  • אי מסירת דו"ח חקירת חוקר
    ליטל | 16/05/2022 15:20

    נשללה לחמותי גמלה סיעודית בטענה שיכולה לבצע ניידות, מעברים ורחצה. מצד שני חב' הביטוח מסרבת להמציא את הדוח חקירה המפורט של החוקר ואת החומר עליו התבסס אלא רק שלחו תמונת זיהוי ומכתב שלילה בטענה שיכולה לבצע ניידות בשל העבודה שהלכה ללא השגחה, ביצעה מעברים לטענתם וכן יכולה להתרחץ על סמך פעולות שביצעה עם התייעצות רפואיות. מעבר לזה אין שום פירוט. האם הם יכולים לסרב למסור את החומר? שאלה שנייה, האם כדאי לפנות למפקח לביטוח או להגיש ערעור שכן הבנתי שברגע שמערערים פתוחה להם הדרך להעלות עוד טענות. אמנם אני עו"ד אבל לא מתמקצעת בתחום. אשמח לתשובה מועילה.

    • סירוב למסור דו"ח חוקר
      עו"ד גיל קראוס | 19/05/2022 19:01

      ערב טוב,

      יש לחברת הביטוח אפשרות לסרב למסור את דו"ח החוקר, בין היתר בטענה כי מדובר בדו"ח שהוכן לצורכי משפט. יכול להיות שבהליך משפטי תוכלי לבקש צו שיורה להם למסור את הדו"ח, אבל הם עדיין יכולים לטעון שמדובר במידע חסוי עד לאחר חקירתה הנגדית של התובעת ובית המשפט עשוי לאשר זאת.

      לגבי פנייה לוועדת הערר, זה תלוי מקרה ונסיבות. בחלק גדול מהמקרים, אין סיבה שלא לנצל את כל האפשרויות העומדות למבוטח כדי לתקוף את ההחלטה, בין היתר באמצעות וועדת ערר, ובמידת הצורך לאחר מכן להגיש תביעה לבית המשפט.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il