אישור הסכם בין ידועים בציבור בבימ"ש או אצל נוטריון

  • תשלום חודשי
    שירה | 16/05/2022 11:33

    שלום, יש לי הסכם עם ידוע בציבור לגבי תשלום חודשי עבור הוצאות לילדים. אין ביננו מזונות.

    כיצד ניתן לדרוש את התשלום ו/או מה ניתן לעשות כשזה לא מועבר בזמן? או דורש בקשות חוזרות

    כיצד לנסח זאת בהסכם?

    • אישור הסכם בין ידועים בציבור בבימ"ש או אצל נוטריון
      עו"ד אורית אוחנה | 17/05/2022 12:14

      שלום שירה,

      אם ההסכם מאושר ע"י ביהמ"ש/נוטריון - אז את יכולה להגיש נגדו תביעה בהוצאה לפועל ולדרוש את התשלום עבור ההוצאות.

      אם ההסכם לא מאושר אך חתום בידי שניכם, יהיה עלייך לפנות לביהמ"ש ולתבוע בגין הפרת ההסכם. לא ברור משאלתך אם ההסכם גובש או לא. אם עדיין לא, כדאי להוסיף סנקציות בגין אי תשלום ההוצאות במועד. מומלץ לאשר את ההסכם בבימ"ש או אצל נוטריון וזאת כדי שבמידה ולא יישלם - תוכלי לפנות להוצל"פ.

      בהצלחה!!!

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

      • תשלו חודשי
        שירה | 17/05/2022 14:09

        אורית שלום, תודה על המענה

        יש לנו הסכם אך הוא עדיין לא חתום, רציתי לדעת איזה סנקציות אני יכולה להוסיף בחוזה בגין אי תשלום או עיכוב בתשלום?

        • המשך תשובה- אי תשלום מזונות במועד
          עו"ד אורית אוחנה | 19/05/2022 11:09

          שלום שירה,

          את יכולה להוסיף סנקציה כספית בגין עיכוב בתשלום. אם אתם מאשרים את ההסכם, אז בגין אי תשלום או עיכוב המלווה בסנקציה כספית, תוכלי לפנות ישירות להוצאה לפועל ולהיפרע ממנו.

          בהצלחה!

          בברכה,

          אורית אוחנה, עו"ד
          מנהלת פורום דיני משפחה

          רחוב ארז 18, הסוללים
          טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com