סירוב מוסך להחזיר שיק

  • בעל מוסך מסרב להחזיר צ'ק - תביעת ביטוח
    גיא | 15/05/2022 22:26

    לפני מספר חודשים פגע בי רכב מאחור.
    הרכב טופל על ידי מוסך מורשה. נעזרתי במוסך על מנת להגיש תביעה נגד חברת הביטוח של הרכב הפוגע. הבאתי לבעל המוסך צ'ק דחוי על סך של 10 אלף שקל לטיפול ברכב.
    המוסך נעזר בחברה לטיפול בתביעות על מנת לטפל בתביעתי מול חברת הביטוח של הרכב הפוגע.

    חברת הביטוח של הרכב הפוגע הכירה במלוא התביעה ושילמה את הסכום במלואו לחברה לטיפול תביעות הנ"ל. העניין אושר לי על ידי 2 החברות ואף קיבלתי אסמכתא (שהועברה גם לבעל המוסך).

    בעל המוסך פרע את הצ'ק שלי לפני חודש בטענה שלא קיבל את הכסף עבור התיק שלי מאותה חברה לטיפול בתביעות. כמובן שהחברה לטיפול בתביעות טוענת שהכסף כן הועבר לבעל המוסך.

    כל ניסיונותיי במשך חודש לגרום לכך שיפתרו את העניין ביניהם עלו בתוהו. כל צד מתבצר בעמדתו.
    כמובן שאני זה שהפסיד את הכסף ללא שום יכולת לעשות דבר.

    שאלותיי הן:
    האם במצב הנ"ל מותר חוקית לבעל המוסך לסרב להחזיר לי את הכסף?
    שנית - מה עליי לעשות? את מי עליי לתבוע? מדובר בסכום לא מבוטל.

    • סירוב מוסך להחזיר שיק
      עו"ד גיל קראוס | 19/05/2022 18:56

      ערב טוב,

      במידה והמוסך אכן קיבל את התשלום, וודאי כי אסור לו לגבות את הכסף ולמעשה לקבל תמורה כפולה.

      אני מציע שתבקש מהחברה אישור כתוב / אסמכתא לביצוע ההעברה, תעביר אותה למוסך ותכתוב שאתה מבקש לקבל החזר בתוך 7 ימים.

      במידה ולא ייעשה כן להערכתי כדאי שתגיש תביעה נגד המוסך לבית המשפט לתביעות קטנות .

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il