החלפת שם היזם

  • שם יזם- פינוי בינוי
    לי | 12/05/2022 10:20

    שלום רב,

    אשמח לעצה בבקשה, האפ בעת פינוי בינוי, היזם פותח חברה חדשה עבור כל פרוייקט? אסביר. חתמנו על תמא מול יזם שקוראים לו נגיד: אלי את אבי. כרגע הגענו להסכם משולש, שם הם רשמו "רניו כלניות 17", רניו ושם הרחוב שלנו, ככשאלתי אמרו לי שהם פותחים חברה עבור כל פרוייקט. האם זאת פרקטיקה מקובלת? האם יש השלכות משפטיות שלא מדובר ביזם עצמו אלא בחברה נוספת שלו? תודה מראש!!

    • החלפת שם היזם
      עו"ד הדר פינק טבת | 12/05/2022 13:01

      שלום, לי

      לא הבנתי משאלתך מיהו הצד השלישי - האם "אלי את אבי" נשארו בתמונה, בנוסף לחברה החדשה? או שמא הוחלפו בחברה החדשה?

      ככלל, נוהג מקובל הוא כי נפתחת חברת פרוייקט. יש בכך יתרונות - מגיעה חברה נקיה מהתחייבויות קודמות (ואולי חובות), וככל שידוע מי עומד מאחרויה ואין העברת זכויות ל"משה את איציק", שאינם קשורים ל"אלי את אבי" שאתם מכירים ואליהם התחברתם מלכתחילה, אזי אין בכך פסול.

      יתכן שהצטרף לחברה החדשה בעל הון, שיוכל לקדם את הפרוייקט, וגם זה יהיה לטובתכם.

      בשורה התחתונה - חושבה זהות היזם איתו אתם מתקשרים, ושלא תהיה הסבת זכויות בדרך על חשבונכם, מבלי שאתם - בעלי הדירות - תאשרו זאת.

      וכמו הרבה פעמים בשאלות כאן בפורום אני מעלה תהיה - איפה עורך הדין שלכם? למה לו אין תשובות לתת לכם? הפעילו אותו שידאג לאינטרסים שלכם ויבדוק את מה שצריך, זה תפקידו.

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

      • תודה רבה על התגובה, אכן העוד
        לי | 12/05/2022 14:57

        שלנו על הפנים. שאר שדיירים בחרו אותו ופשוט לא הייתה לנו ברירה אלא לקבל אותו...גרוע

        היזם מופיע רק בתמא. בהסכם משולש רק החברת בת מופיעה....

        להבהרה: תמא מול "אבי את אלי"

        משולש מול : "רניו כלניות 17"

        רניו כלניות 17"...