אי גילוי נאו ת במכירת רכב

  • אי מסירת טופס גילוי נאות ברכישת רכב משומש
    י | 10/05/2022 21:54

    ערב טוב,

    ברשותכם אני מתאר את מצב עליו רציתי יעוץ:

    קניתי רכב משומש מחברה מראשון לציון. במעמד הקניה נמסר לי כי בעלות הקודמת הייתה "פרטי", וגם בהסכם מכירת רכב נכתב בעלות קודמת פרטי. בעיון בעותק רשיון רכב אפשר לראות את שם הבעלים הקודמים, שם החברה, שרק אחרי רכישת הרכב שמתי בזה לב. נאמר במעמד הקניה שהרכב היה בבעלות פרטית, אחרת לא הייתי מסכים לקנות רכב שהיה שייך לליסינג או להשכרה, משום שזה יוריד משמעותית את מחיר הרכב כאשר ארצה למכור אותו.

    בנוסף לא קיבלתי מסוכנות רכב טופס גילוי נאות, המתאר מצבו של הרכב, ובנוסף גם מי היו הבעלים הקודמים. יתר על כן לא ביצעתי בדיקה שלפני קניית רכב.

    בנסיעה הראשונה, מראשון לציון לבאר שבע, נשמעו רעשים די חזקים ממנוע טורבו, ככל הנראה עקב תקלה במערכת הטורבו.

    חששתי שהתקלות יתרבו וילכו, ואז חשבתי לבטל את העסקה. מצדו המוכר סירב. נוסף על כך סירב גם לקנות את הרכב חזרה או לעשות טרייד אין ברכב אחר. בידיים שלי נשאר רכב שאני בספק על אמינותו. המוכר התחייב, בעל פה, לסדר את הליקויים במידה והם יופיעו. ואני מצדי רציתי למצוא פיתרון משפטית, אם זה אפשרי, כדי להיפטר מהעסקה. כי הרי אצטרך לבזבז זמן רב על חשבוני על מנת לקחת את הרכב למוסך לביצוע תיקונים.

    שאלה:

    לפי מה שתיארתי, האם ניתן לתבוע את סוכנות הרכב עקב חוסר גילוי נאות?

    • אי גילוי נאו ת במכירת רכב
      ליאור חאיק, עו"ד | 11/05/2022 13:16

      בהחלט נשמע שיש עילת תביעה טובה נגד סוכנות הרכב.

      החוק המרכזי הוא חוק מכירת רכב משומש (גילוי נאות) המחיל חובות גילוי מוגברות על עוסקים בתחום הרכב.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com