איחור ניכר במסירת הדירה

  • איחור במסירת דירה מקבלן
    איציק | 10/05/2022 14:38

    שלום רב.

    רכשנו דירה מקבלן כשתאריך המסירה שנקבע בחוזה-31/10/21 ועד עכשיו לא קיבלנו את הדירה (למרות שלפני כחודשיים ביצענו פרוטוקול ראשוני וראינו שהדירה קרובה להיות מוכנה) , בסוף החודש הזה (30/5) יהיה איחור של 7 חודשים.

    אנחנו שוקלים האם מיד בתום 7 חודשים להגיש תביעה קטנה  על סכום שמתקרב לסכום המקסימלי האפשרי בתביעה קטנה (כ-33000 ש"ח) ובכך גם להחלץ מהמצוקה הכלכלית בה אנו מצויים עקב התשלומים שאנו מחוייבים להם כיום (משכנתא על הדירה החדשה ושכירות על דירת המגורים) או להמתין עד לאחר מסירת הדירה ואז באמצעות עו"ד להגיש תביעה על כל תקופת האיחור ?

    ושאלה נוספת - במידה ונגיש על 7 חודשי איחור -האם ניתן/צריך במסגרת התביעה לדרוש המשך תשלום פיצוי על האיחור במסירת הדירה עד למסירה בפועל (כלומר מהחודש ה-8 והלאה) או שזה ברור והקבלן לאחר פס"ד לגבי 7 חודשי האיחור -ימשיך לשלם מהחודש ה-8?

    תודה רבה

    איציק

    • איחור ניכר במסירת הדירה
      ליאור חאיק, עו"ד | 11/05/2022 13:15

      איציק שלום

      הסכום המקסימלי בתביעות קטנות נכון להיום עומד על 34,600 שח

      לגבי שאלתך, ממליץ להגיש תביעה על מלוא הסכום לאחר מסירת החזקה. כלומר, הייתי ממתין שהנזק יתגבש.

      במקביל מוצע להוציא מכתב התראה לקבלן טרם נקיטת הליך משפטי באמצעות עו"ד.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com