תשלום חובות אדם שנפטר מעיזבונו

  • שאלה
    חובות | 09/05/2022 21:20

    אני אלמנה ויש לי שני ילדים. הבת גרוש וגרה איתי יחד עם הבת שלה. הבן נשוי ומתגורר ביקנעם. בצוואה אני מורישה את דירתי לבת שלי. שאלתי היא באם ישארו חובות כספיים אחרי מותי, האם ילדיי יאולצו לשלם אותם ? תודה

    • תשלום חובות אדם שנפטר מעיזבונו
      עו"ד אורית אוחנה | 16/05/2022 13:03

      שלום,

      לפני חלוקת העיזבון ליורשים, יש להחזיר את החובות שהאדם הנפטר היה חייב לנושים. היורשים יהיו חייבים לשלם רק מכספי העיזבון ואם יתרת העיזבון לא תספיק - הם לא יהיו מחויבים לשלם את יתרת החוב מכספם.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com