זכויות קשיש בתמ"א הריסה

  • זכויות מגוברים
    אור מולר | 09/05/2022 13:01

    שלום, בבניין של אבא שלי עושים תונכית לפינוי בינוי.
    אבא שלי מבוגר מאוד בן 91.5 ודי חולה אבל ברוך השם.
    יש יזם מאוד רציני חברה בורסאית.
    שהחתים מעל 84%. וכשקיבלתי בתור הבן את החוזה לא ראיתי סעיף שמדבר על זכויות למבוגרים מעל 80/75.
    פניתי לעורכת דין לני שנה בעניין וציינה שהיא לא ראתה לנכון לציין את העניין אבל תבדוק את העניין מול היזם.
    יותר מאחור החזירו לי תשובה שזה פינוי בינוי תמא 38 סעיף 2 שלא מגיע זכויות.
    אבל אני אמרתי להם שהם רשמו בחוזה שיש גם אופציה לפינוי בינוי מצטט את הסעיפים בחוזה: "ו/או מכוח תוכנית פינוי בינוי בסמכות הועדה המחוזית"
    1. האם במצב הנ"ל מגיע לאבא לשני זכויות למבוגרים (לדוגמא 2 דירות בשוי דירת התמורה).

    2. תודה רבה לפורום למדתי ממנו המון!

    • זכויות קשיש בתמ"א הריסה
      עו"ד הדר פינק טבת | 11/05/2022 20:32

      שלום, אור

      כמי שלומד מהפורום, אתה מוזמן לאתר תשובות רבות שלנו כאן לעניין זכויות קשישיים, ולהבחנה בין זכויות לפי תמ"א הריסה ובניה לעומת פינוי-בינוי. אין זהות מוחלטת.

      העובדה שבחוזה רשום כי ניתן עקרונית להמיר את העסקה לעסקת פיוני-בינוי אינה הופכת אותה לכזו ואינה מייצרת זכות אוטומטית ליהנות מההטבות לפי פינוי-בינוי גם בתמ"א.

      בהן ההטבה לעניין קבלת שתי דירות במקום אחת, שקיימת בפינוי-בינוי אך לא בתמ"א הריסה ובניה מחדש, לצערי.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

      • זכויות קשישים ומוגבלים בתמ''א 2--חוצפה!!!בושה!!!
        קשישה ןחולה בתמ''א2 | 13/11/2022 19:17

        חוצפהובושה שאין כדוגמתה!!!מדינה אוכלת יושביה!!!אין שום זכויות לקשישים או מוגבלים בתמ''א 2(הריסה-בניה.)--זוהי שערוריה ברמה בין לאומית,מטרטרים קשישים וחולים גוזלים את בתיהם בם גרו 70 ויותר שנים,ומשליכים אותם לרחוב,ואין להם זכות''חוקית''לקבל ,כמו ב''פינוי-בינוי''שהיזם לפחות יקנה להם דירה,במקום אחר,בשווי המהוון של דירת התמורה...(דיקדוקי עניות של ''שינוי השם'')'.......המדינה הארורה הזו החליטה להרוג בשם התמ''א ובהזדמנות הזאת,את כל הדור של האנשים שבנו אותה,ולזרוק אותם לבתי אבות\בתי קברות.אני מאוד מצטערת שלא עזבתי מדינה זו בצעירותי(ויכולתי)כי הייתי מספיק בת טובה לטפל בהורי הקשישים.אני הולכת לדווח על העוול הזה לבית המשפט הבינלאומי בהאג,ולמועצת זכויות האדם באו''ם,ולפרסם זאת בעיתונות בינלאומית--''לתפארת''(ולבושת פנים)של מדינת היהודים'',שכל מה שחשוב בה(כמובן=יהודים)זה רק כסף כסף כסף --אין ''כבוד''--רק כוח וכסף כסף ושוב בצע כסף!!!---ה''חוקים'' במדינה הזו הם בבחינת ''פשעים כנגד האנושות''---רק לטובת עשירים,כוחנים ואלימים!!!לא סתם שנאו הגויים לאורך ההיסטוריה את היהודונים --קומבינטורים,שיילוקים ומלווים בריבית--בושה,בושה,בושה!!!!!!!!!!.