גט לחומרא בבית הדין הרבני לאחר נישואים אזרחיים

  • התרת נישואים ברבני לאחר אישור הסכם במשפחה
    יוליה | 08/05/2022 12:43

    התחתנו בפראג מלפני 10 שנים, יש לנו 2 ילדים. החלטנו להתגרש בהסכמה. לאחר דיון בבית משפט לעניני משפחה נתנו אישור ופסק דין להסכם להתרת נישואין ונתנו הפניה לבית הדין הרבני "בקשה לפסק דין גירושין". שנינו יהודים אך אחד הצדדים לא יכול להוכיח את יהדותו מחוסר מסמכים.

    האם יכולים לגרש אותנו על בסיס הוכחת יהדות של צד אחד בלבד?

    במידה ולא, איזה אופציות קיימות ?

    • גט לחומרא בבית הדין הרבני לאחר נישואים אזרחיים
      עו"ד אורית אוחנה | 16/05/2022 12:30

      שלום יוליה,

      לפי דברייך, כעת אתם מחכים להחלטת ביה"ד הרבני האם ליתן לכם גט לחומרא. תמתינו להחלטתו ותפעלו על פיה. אם ביה"ד יחליט כי אין בסמכותו ליתן גט לחומרא בגלל הספק ביהדות בעלך, ניתן לערער לביה"ד הגדול. אופציה שנייה, היא התרת הנישואין בביהמ"ש לענייני משפחה בלבד. אני מציעה לפנות לפורום בתי דין רבניים ולברר, האם ישנה אפשרות, במקרה כזה, ליתן גט לחומרא רק לזה שאין ספק ביהדותו מבין בני הזוג (מכיוון שבעבר ניתן פס"ד כזה).

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com