האם שוטר יכול לשלוח את הדוח בדואר

  • אי מתן דוח לחתימה ושימוע
    אופק | 05/05/2022 18:20

    שלום, אני נכון להיום נחשבת כנהגת צעירה. במהלך נסיעה רציתי לפנות שמאלה (באופן חוקי), אך עשיתי זאת באופן פזיז ורשלני. במקרה ולמזלי הרע הפנייה התבצעה מול שוטר סמוי שהגיע בנסיעה מולי, הוא עצר וביקש את הפרטים שלי ואמר שיפסול לי את הרישיון. לאחר תחינות והסברה שאין לי עבר של הרשעות או דוחו"ת והכרה בטעותי,  איחל לי יום טוב ונסע. שאלתי היא- האם למרות שלא ניתן לי דו"ח/מסמך לחתימה/ הזמנה לשימוע. ייתכן שנפסל רישיוני ללא ידיעתי? או שאקבל דו"ח ללא ידיעתי?

    • האם שוטר יכול לשלוח את הדוח בדואר
      עו"ד חנה דוד | 07/05/2022 08:52

      שלום לך!

      שוטר יכול לשלוח דוח בדואר, אבל אם הוא שיחרר אותך ולא אמר לך שיעשה זאת , הוא כנראה הזהיר אותך בעל פה. ממה שאת תיארת לא הייתי דואגת.

      שיהיה בהצלחה!

      בברכה,

      חנה דוד, עו"ד
      מנהלת פורום דיני תעבורה

      בית הדפוס 12, בית השנהב, אגף B,  ירושלים.
      טלפון: 050-4708166 ; מייל: hanny5462@gmail.com