שווי רכישה ויום רכישה של דירת תמורה שהתקבלה במסגרת

  • מס שבח
    אורון | 27/04/2022 22:52

    יש לי כמה דירות בבניין ולכל אין לי פטור מס על כולם במכירתם ליזם פינוי בינוי. ב2025 אקבל הדירות מהיסם ואשלם מס.

     ב2028 מתכוון למכור דירה ששולם עליה מס שבח הקבלה מהייזם פינוי בינוי. מה יהיה שווי הרכישה לצורך חישוב מס שבח ב2028?

    • שווי רכישה ויום רכישה של דירת תמורה שהתקבלה במסגרת
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 28/04/2022 22:35

      שלום רב,

      לצורך המענה על שאלתך דרושים נתונים נוספים כגון: מתי נחתמה העסקה עם היזם? איזה מסלול מיסוי חל על מכירת הזכויות בדירה הישנה ליזם?

      ככלל, בפינוי בינוי כאשר מתקבל הפטור של פינוי בינוי- הדירה החדשה נכנסת לנעלי הדירה הישנה ולכן מחשבים מס על הדירה החדשה כאילו הדירה הישנה היא זו שנמכרת

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2, ראשון לציון
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il

      • ללא פטור
        א | 28/04/2022 23:23

        לא היה פטור במכירה ליזם כי;

        יש לי כמה דירות בבניין ולכן אין לי פטור מס על כולם במכירתם ליזם פינוי בינוי. ב2025 אקבל הדירות מהיסם ואשלם מס.

         ב2028 מתכוון למכור דירה ששולם עליה מס שבח הקבלה מהייזם פינוי בינוי. מה יהיה שווי הרכישה לצורך חישוב מס שבח ב2028?