"רכשתי דירה ומאז מגיעים אליי מכתבי התראה מחברת עמידר"

  • עמידר
    איתן | 27/04/2022 22:31

    קניתי דירה שהייתה בעבר של עמידר, כשקניתי לא היתה כל הערה של עמידר,

    הייתה חכירה מרמ"י. לאחר שנה עבר מחכירה מרמ"י לבעלות שלי.

    לאחרונה מגיעים מכתבים לדירה לשם של המוכר. השולח- מעמידר לתשלום אגרה חודשית. להתעלם?

    • "רכשתי דירה ומאז מגיעים אליי מכתבי התראה מחברת עמידר"
      עו"ד יוחנן דוניץ | 28/04/2022 10:57

      איתן שלום רב,

      לצערי מדובר בתופעה מוכרת, בה נכסים אשר בעברם היו בבעלות עמידר והעברתם לא נרשמה ברישומיה הפנימיים של החברה.

      ראשית, הרשה לי לייעץ לך לא להתעלם מהמכתבים(!).

      במקרים כאלו, יש להיוועץ עם עורך דין, ולהוציא תגובה מסודרת מטעמך (באמצעות עורך הדין) לגבי הסטטוס של הנכס והסיבות מדוע אין לעמידר זכות לדרוש תשלומים.

      במקרים בהם לא מצליחים להגיע להבנות עם עמידר, יש לפנות לבית המשפט בבקשה לפסק דין הצהרתי בו בית המשפט נותן תוקף של פסק דין לבעלותך הבלעדית בנכס.

      כמובן שיש לוודא טרם נקיטת כל צעד כי אכן אין לעמידר כל זכות בנכס (עושה הרושם מדבריך שאכן אין כזו, אך חובה להיות זהירים ויסודיים), כדי להימנע מהוצאות מיותרות וכניסה להליכים מיותרים.

      מדובר כמובן בסוגיה אשר אינה פשוטה ומצריכה צוות משפטי מקצועי ומנוסה.

      מקווה שהצלחתי לסייע.

      בברכה,

      יוחנן דוניץ, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין

      התדהר 16, רעננה
      טלפון:09-7995599  ; מייל: Yohanan@ddlaw.net

      • לא הבנתי
        לא הבנתי | 04/05/2022 16:50

        לא הבנתי. למה עלי לפנות? המכתבים לא ממוענים אלי. אלא למוכר.