הפרשות לפנסיה

  • הודעה מחברת פנסיה בקשר לאי-הפקדות
    שי | 23/04/2022 18:58

    שלום,

    לאחרונה קיבלתי הודעה מחברת פנסיה (להלן: חברה א'), על כך שהמעסיק לא העביר הפקדות לגבי מספר חודשים.

    שם המעסיק שמופיע בהודעה שקיבלתי הוא למעשה המעסיק הקודם.

    מאז שהתחלתי לעבוד אצל המעסיק הנוכחי ההפקדות לקרן הפנסיה מופרשות כחוק לחברת פנסיה אחרת (להלן חברה ב').

    בנוסף לכך, מס' חודשים לאחר תחילת עבודתי אצל המעסיק הנוכחי, קיבלתי אישור מחברה א', על כך שקרן הפנסיה שנוהלה ע"י חברה א', הועברה לניהולה של חברה ב', וזאת לצורך איחוד הקרנות במסגרת חברה ב', ובהמשך לבקשתי.

    כדי לפתור את הבעיה, פניתי למעסיק הקודם כדי לקבל אישור על תקופת העסקה, אך עדיין לא נעניתי.

    כמו כן, הודעתי לחברה א' כך: כבר אינני מועסק אצל המעסיק הקודם כולל תאריך עבודה אחרון; קרן הפנסיה שלי מנוהלת בחברה ב' כולל תזכורת על אישור העברת הקרן, כפי שקיבלתי מחברה א'.

    לדעתי, ייתכן שהמעסיק הקודם לא דיווח לחברה א' על כך שהעסקתי הסתיימה אצלו, ו/או שהנתונים בחברה א' אינם מעודכנים.

    לפיכך, מה עליי לעשות כעת?

    האם פעלתי כשורה לגבי נושא זה?

    מה צפוי בהמשך התהליך?

    • הפרשות לפנסיה
      עו"ד משה כאהן | 23/04/2022 20:46

      מוצע לפנות לפורום דיני עבודה.

      בברכה,

      משה כאהן, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות

      שד' שאול המלך 35, ת"א
      טל': 03-6914775; מייל: mk@kahn.co.il

      • תודה על תשובתך. השאלה הוספה לפורום זה בטעות.
        שי | 23/04/2022 21:01

        שלום,

        תודה על תשובתך.

        אני מתנצל על פרסום השאלה בפורום הנוכחי.

        הוספת השאלה לפורום זה בוצעה בטעות.

        האם אפשר להסיר את השאלה מפורום זה?