תמרורים סותרים

  • דבר והיפוכו.
    זופר | 21/04/2022 01:04

    שלום רב, מה עושים שיש בעמוד אחד שני תמרורים שמראים דבר והיפוכו, למשל דרך מהירה, מהירות 110 קמ"ש, וממש מתחת שלט שמורה על מהירות 90? איזו מהירות היא המהירות הנכונה? למי צריך לפנות בקשר לדבר כזה בשביל שתהיה מהירות ברורה?

    • תמרורים סותרים
      יעקבי | 23/04/2022 19:22

      שלום זופר,

      על פי קובץ הנחיות ותקנות של משרד התחבורה לעניין סימון והצה של תמרורים, אסור שתהיה סתירה בין תמרורים.

      אם הדבר נעשה (כנראה בשוגג) יש להפנות תשומת לב ועדת תימרור מרכזית במשרד התחבורה, או ועדת תימרור מקומית אם זה בתחום מוניציפלי של רשות מסויימת. ניתן גם לפנות ל-106 ברשות המקומית והנושא ייבדק ע"י הגורמים המקצועיים. מניסיון אישי.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • אין שום סתירה. תמרור 216 ומתחתיו תמרור 426.
        אלעד. | 26/04/2022 09:25

        תמרור 216 "דרך מהירה" לא קובע לכשעצמו את המהירות המותרת בקטע הדרך. סעיף 54 (א) (1) לתקנות התעבורה קובע שהמהירות המותרת בדרך מהירה שמוצב בה תמרור 426 או 426פ "מהירות מיוחדת" היא כמצוין בתמרור. כלומר ללא תמרור 426 שבו כתוב לדוגמה 90 או 120 – המהירות המותרת היא 110 קמ"ש; אם יש תמרור 426 – אז לפי הכתוב בתמרור [זה יכול להיות פחות מ-110 אך לא יותר מ-120; תקנה 54 (ה1) (3)]. תוקף תמרור 426 הוא עד לצומת הקרוב או עד לתמרור 216 ,217 , 424 , 425 , 427 או עד לתמרור הקובע מהירות אחרת.