גרימת נזקים לרכב במהלך בדיקת טסט

  • נזק לרכב בעת בדיקה לאישור טסט
    אורה | 20/04/2022 19:47

    בעת בדיקת גזים  בתהליך הטסט,נכנס הבודק לרכב שלנו ולחץ על דוושת הגז בעוצמה מספר פעמים ופעם אחת בעוצמה מוגזמת.,דבר שלא נעשה מעולם..כדי להעלות מהר את טמפ המנוע.

    לפתע נשמע פיצוץ עז.

    הסתבר שהמאוורר נשבר לרסיסים ופגע ברדיאטור.

    מנהל מכון הטסטים טוען שהמאוורר היה סדוק ושטוב שזה לא קרה בכביש. ושאין לו סיבה לפצות אותנו.

    הרכב היה במוסך בבוקר לקבלת אישור  לתקינות הבלמים,ולא נצפתה שום בעיה.

    האם יש עילה לתביעה?

    כרגע אנחנו מחכים למידע מהמוסך כמה יעלה התיקון.

    ואציין שקונה חיכה לטסט כדי לקנות אותו.

    תודה על העזרה

    אורה

    • גרימת נזקים לרכב במהלך בדיקת טסט
      עו"ד עדי רחמים | 28/04/2022 10:26

      שלום רב,

      ככל ונגרמו נזקים לרכב כתוצאה מרשלנות של המוסך ו/או הבודק שפעל מטעמו, ניתן להגיש תביעה נזיקית בצירוף חוות דעת שמאי שיאמוד את גובה הנזקים ויצביע על הקשר בין סוג ומהות הבדיקה לבין הנזק שנגרם לרכב.

      ככל והמזיק מתנער מאחריות, במסגרת ההליך המשפטי יידרש ממך להוכיח כי הוא הגורם האשם בקרות הנזקים ועליו חלה האחריות לפצותך.

      לשם כך, ממליצה לשמור תיעוד לאירוע שקרה למוסך כגון: תמונות, עדים ואיפלו הודיה בחבות או כל ראיה אחרת שתסייע לך בהוכחת טענותייך.

      ממליצה בחום לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מעו"ד מומחה בתחום.

      בהצלחה.