האם תוכן שפורסם בקבוצה בפייסבוק מוגן בזכויות יוצרים?

  • העתקת מידע מקבוצה בפייסבוק לאתר
    יבגני | 17/04/2022 18:26

    היי,

    האם ניתן להעתיק תוכן מקבוצה כלשהי בפייסבוק (שנותנת שירותי מידע על תחום מסוים, המלצות וטיפים), ולשים אותו באתר אחר שנועד למטרות מסחריות?

    הכוונה ל-1) תוכן שנכתב על ידי חברים בקבוצה. 2) תמונות שצולמו על ידי חברים בקבוצה והועלו אליה. במידה ולא ניתן להעתיק תוכן - האם כשעורכים את התוכן לפני שמעלים אותו לאתר זה מגן מפני עילה לתביעה?

    • האם תוכן שפורסם בקבוצה בפייסבוק מוגן בזכויות יוצרים?
      עו"ד אפי אהרונוב | 01/05/2022 15:03

      שלום רב,

      ככלל, מידע ועובדות אינם מוגנים בזכות יוצרים (ואולם דרך הביטוי שלהם - למשל הטקסט עצמו - עשוי להיות מוגן בזכות יוצרים). העתקה של פרטי מידע שונים מאותו מקור עשויה אף היא להיחשב להפרת זכות יוצרים ב"לקט" (לקט של עובדות עשוי להיחשב ליצירה מוגנת, בנסיבות מסוימות).

      מעבר לכך ומאחר ומדובר בקבוצה ובתכנים שונים שמעלים אנשים יש צורך לבדוק את כללי הקבוצה/האתר הרלוונטי טרם מתן חוות דעת כלשהי.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים
      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il