מניעת גישה למחסן

  • בניין משותף- מיצוי זכויות
    ש | 17/04/2022 17:40

    שלום וחג שמח,
    אני גר בבניין משותף עם מחסן בקומת הקרקע.
    וועד הבית ועוד 2 דיירים שמחזיקים מפתח למחסן מסרבים לאפשר לי גישה למחסן לראות מה יש שם וכמובן גם לא מוכנים לתת לי מפתח שאוכל לאחסן שם דברים שלי. בנוסף לכך, וועד בית לא מפרסם דוחות כספיים של הוועד ומסרב לומר מה המאזן למרות שנתבקש.

    ברצוני לדעת אילו הליכים חוקיים עומדים בפניי כדי למצות את הזכויות שלי. מה היית עושה במקומי? האם יש מקום להגיש גם תביעה קטנה?, אך אני מכמת את הנזקים של אי מתן הגישה לרכוש המשותף(מחסן)? אשמח לדעת כיצד אתה הייה פועל במקומי כדי למצות זכויות.

    • מניעת גישה למחסן
      ליאור חאיק, עו"ד | 20/04/2022 18:13

      המקרה מתאים לבירור אצל המפקחת על הבתים המשותפים. מדובר בסמכות עניינית.

      בית המשפט לתביעות קטנות אינו האכנסיה המתאימה לבירור המחלוקת.

      הייתי מתחיל ממכתב התראה לפני נקיטת הליך משפטי באמצעות עורך דין וממשיך משם.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com