מסירת הקרקע לקבלן

  • מסירת הקרקע לקבלן
    דלית | 11/04/2022 11:23

    שלום רב,

    שאלתי היא בנוגע לפרויקט מחיר למשתכן.

    אני מעוניינת לדעת איך אני יכולה לקבל את טופס מסירת הקרקע לקבלן, שלב בנייה 05. זאת על מנת לדעת באיזה תאריך נמסרה הקרקע לקבלן מאחר וזה משפיע על מדד תשומות הבניה.

    מהתנהלות הקבלן עושה רושם שבכל הקשור לתאריך מסירת הקרקע, והצמדת מדד תשומות הבניה כתוצאה מכך, ישנם אי סדרים וייתכן שהמדד שנמסר לזוכים אינו נכון.

    חברת הבקרה טוענת שהמידע הזה לא חשוף לה (מוזר מאוד), ושיש להגיש פניה באתר משרד השיכון.

    האם הקבלן מחוייב למסור העתק של טופס המסירה (ישנם קבלנים שעושים זאת, לא יודעת אם באופן וולנטרי או לא)?

    האם חברת הבקרה מחוייבת למסור את המידע הזה?

    האם פנייה למשרד השיכון תאפשר קבלת המידע הזה?

    ובמידה והתשובות לכלל השאלות הן "לא", איך ניתן להשיג עותק של טופס המסירה?

    מיותר לציין שהמידע הזה הוא ציבורי, מאחר ומדובר בטופס מסירה של הרשות המקומית לקבלן, וכנראה שאפשר לקבל אותו דרך פנייה של "חופש המידע" לרשות המקומית, אך השאלה האם זו הדרך היחידה (מאחר ולצערי התנהלות הרשויות גם היא בעייתי ולא בטוח שאקבל את המידע למרות שזו זכותי, מה גם שזה ייקח זמן רב).

    תודה רבה על התשובה העתידית