ביטול פוליסה ורכישת פוליסה חדשה - פרמיות

  • ביטול פוליסה באמצעות החברה המבטחת
    עמרי | 06/04/2022 17:41

    שלום רב,

    ביצתי שינוי של פוליסת ביטוח חיים דרך סוכן הביטוח שלי, ששאלתי לגביי ביטול הפוליסה, הסוכן אמר לי שהוא מעביר את זה באמצעות החברה המבטחת החדשה והיא זו שבעצם אחראית לביטול הפוליסה הקיימת שלי נכון לאז, שביקשתי לראות את נספח הביטול, בכותרת הופיע נספח ג'

    בשורה התחתונה החברה הקיימת עדיין ממשיכה להוריד לי תשלומים, שדיברתי עם הסוכן, נאמר לי שמכיוון שהחברה המבטחת החדשה היא זו שאחראית על הביטול, אז היא זו שגם תדאג לזכות אותי

    מנגד, החברה החדשה אומרת שהם אכן שלחו מכתב ביטול ואף קיבלו אסמכתה, ולכן, מהרגע הזה הטיפול עובר אליי ו/או לסוכן שלי

    האם זה נכון? למרות שהחברה המבטחת החדשה שלחה וקיבלה אסמכתה שרק התקבלה הבקשה לביטול (באסמכתה שקיבלתי לא מופיע שהתבטלה הפוליסה בפועל), האם במידה ועדיין ממשיכים להוריד לי כסף, הטיפול עובר אליי או נשאר אצלהם עד הביטול דה פקטו, ואף נושא הזיכוי הינו באחריותם...?

    אשמח אם תוכל על גביי תשובתך להפנות אותי למקור החוק / התקנה / החוזר

    תודה רבה וחג שמח!!

    • ביטול פוליסה ורכישת פוליסה חדשה - פרמיות
      עו"ד מיטל ירון | 07/04/2022 12:46

      שלום עמרי

      ראה להלן החלק הרלבנטי מתוך חוזר המפקח על הביטוח "צירוף לביטוח" 2020-1-18 מיום 8.12.20 ובו תשובה לשאלתך (החוזר חל החל מיום 1.1.21):

      ו. בטרם כריתת חוזה ביטוח, חברת ביטוח או סוכן ביטוח יבררו עם המועמד לביטוח אם ברצונו לבטל את הפוליסה המקורית ואם הוא מעוניין שבקשת הביטול תישלח באמצעות חברת הביטוח או סוכן הביטוח. השיב המועמד לביטוח כי הוא מעוניין לבטל את הפוליסה המקורית וכי הוא מעוניין שבקשת הביטול תישלח באמצעות חברת הביטוח, תחתים חברת הביטוח או סוכן הביטוח את המועמד לביטוח על בקשת ביטול, בהתאם לנוסח המצורף בנספח ג', חברת הביטוח תשלח את בקשת הביטול אל החברה המבטחת בפוליסה המקורית אחרי צירופו של המבוטח לביטוח, תתעד את השליחה ותמסור למבוטח העתק מהבקשה. קיבלה חברת הביטוח המבטחת בפוליסה המקורית הודעה כאמור, תאשר החברה את קבלת הבקשה בהודעה חוזרת לכתובת ממנה נשלחה הבקשה ותפעל לביטול הפוליסה. לא פעלה חברת הביטוח החדשה בהתאם לאחת או יותר מהפעולות האמורות לעיל, תשלם למועמד לביטוח את דמי הביטוח ששילם לחברת הביטוח המבטחת בפוליסה המקורית ממועד בקשת הביטול."

      אני כאן לרשותך לכל שאלה נוספת.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • את מדהימה! תודה!  לת
        עמרי | 07/04/2022 13:49