פנייתך מצריכה ייעוץ פרטני

  • יציאה מחוזה שכירות עקב תחילת עבודות תמ"א
    חיים | 06/04/2022 07:18

    בני שהוא אוטיסט בתפקוד גבוה עם בעיות בריאות ייחודיות מזה שנים, שכר דירה בבניין בנובמבר 20. במעמד החתימה ואפילו קודם בעלת הדירה הודיעה שמתנהלים מגעים לביצוע תמ"א אך עדיין אין חוזה עם קבלן. במעמד החתימה על החוזה נאמר לבעת הדירה כי לבני בעיות בריאות ייחודיות וברגע שיתחילו עבודות הוא חייב להתפנות מהדירה כי האבק והרעש מהעבודות מהווה סיכון בריאותי משמעותי עבורו. הייתה הסכמה בעל פה על הנושא. לא היה טעם להכניס את זה לחוזה השכירות כי לא היה חוזה עם קבלן. המצב לא השתנה בחידוש החוזה בנובמבר 2021. בינואר 2022 וועד הבית הודיע שנחתם חוזה עם קבלן והעבודות יחלו באפריל 2022. באותו שבוע זימנו את בעלת הבית ובעלה לפגישה ונאמר לה במפורש שבגלל מצב בריאותי דרור יעזוב את הדירה לפני תחילת העבודות והוא מתחיל לחפש דירה באותו רגע. בעלת הדירה לא הביעה הסתייגויות, התניות או התנגדויות. השבוע בני חתם על חוזה לדירה חדשה שהכניסה שלה היא ב-10 לאפריל. זימנו את בעלת הדירה כדי להודיע לה שבני עוזב ביום ראשון הקרוב ולקבוע לוח זמנים לסגירת החשבון גם לגבי החודש השוטף וגם לגבי התשלומים מים חשמל וארנונה עד לתאריך הפינוי. בפגישה בעלת הדירה הפכה את עורה ודרשה פיצוי של 3 חודשים והגדילה לעשות כשהכחישה שאמרתי לה במעמד חתימת החוזה המקורי, בחידוש ולפני חודשיים כי דרור יישאר בדירה כאשר יחלו עבודות התמ"א. מבקש לדעת איפה אני עומד מבחינה משפטית. היא מחזיקה עדיין צ'קים ליתרת השנה וצ'ק ביטחון.

    הסעיף שמופיע בחוזה תחת חובות בעל הדירה: ידוע לו על כוונה לפתוח בעבודות חיזוק לפי תמ"א 38 בו נמצאת הדירה ויודיע לשוכר על כל כוונה כזו, אם תהיה, במהלך תקופת השכירות מייד עם היוודע לו על כך. ו- 2 הצדדים יסכימו על גובה התשלום.

    • פנייתך מצריכה ייעוץ פרטני
      עו"ד נתיב רגב | 06/04/2022 19:16

      חיים שלום,

      פנייתך מצריכה ייעוץ פרטני.

      בהצלחה,

      בברכה,

      נתיב רגב, עו"ד
      נמל תל אביב 40, תל אביב.

      טלפון: 03-5442370 , מייל: nativregev@hotmail.com