תביעת נזיקין נגד ועד בניין מגורים וחברת הניהול

  • תביעה נגד נציגות הבית המשותף עי עובר אורח
    עוברת אורח | 06/04/2022 01:27

    הייתי במרפאה שנמצאת בכניסה לבניין משותף. נפל עלי מקומה פתוחה שיש לבניין ששם העמודים חלקי בטון .

    מבירור ותשאול שעשיתי במרפאה ועם שכנים ועובדים של משרדים שיש בבניין מדובר בבניין עם ליקויים רבים שמסכנים כמובן את הדיירים אך גם עוברי אורח ונותני שירות בבניין. הדיירם מספרים ששנים רבות הועד מתעלם מהבקשות לטפל בזה גם לאחר שזה הןסכם באסיפה.

    אני רוצה לתבוע תביעת נזיקין את הועד. אבל לא את הדיירים אלא את חברי הועד באופן אישי שלא טיפלו בנדרש למרות שידעו.

    לבניין בנוסף לועד יש חברת ניהןל שאינה בתפקיד ועד אלא בנוסף אליו. פניתי לחברת הניהול וזה גרם לכך שהועד מתכנן כדי לחסוך בעלויות לפנות לחאפרים שאינם מתחום שיקום מבנים ומבצעים תיקונים קוסמטיים בלבד. חלק מהמקומות טויחו בצורה שמביישת אפילו ילד בגן על ידי איש הועד שבעצמו סייד מקום אחד בלבד שכמובם כבר נפל מאז שסייד שם.

    1. האם באפשרותי כחלק מכתב התביעה לדרוש לדעת את זהות החברה שתבצע את התיקונים אם בכלל הם יבצעו אותם, או לפחות שיוכיחו שזו חברה שזו ההתמחות שלה ורשומים בספר הקבלנים ולא סתם שיפוצניק?

    2. האם עלי לשלוח את התביעה לחברת הניהול או ישירות לחברי הועד? והאם חברת הניהול חייבת למסור לי את שמות חברי הועד לצורך התביעה?

    3. במישה ואחד העובדים או אחד הדיירים מעוניין להצטרף לתביעה או לתבוע בעצמו אך חוששים ממעשי ביריונות מצד חברי הועד האם באפשרותם לעשות זאת בעילום שם?

    • תביעת נזיקין נגד ועד בניין מגורים וחברת הניהול
      עו"ד אנה רבזין | 07/04/2022 11:29

      שלום רב,

      ככל שנגרם לך נזק גוף משמעותי, יש לך עילת תביעה נגד ועד הבניין וחברת הניהול . לרוב יש חברת ביטוח המבטחת נזק צד ג'.

      במסגרת התביעה הנזיקית עליך להוכיח כי הועד התרשל בתחזוקת הבניין וכתוצאה מרשלונותו נפגעת.

      לאחר הגשת התביעה על הצדדים יהיה לקיים הליכים מקדמיים לרבות מענה על שאלונים. במסגרת השאלון תוכלי  לדרוש לקבל את זהות החברה שתבצע את התיקונים וכיוב'.

      לא ניתן להצטרף לתביעה באילום שם.

      בברכה,

      אנה רבזין, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      מגדל שבירו, קניון כפר סבא, רח' רפפורט 3, כפר סבא
      טלפון: 054-5282588 ; מייל: arevzinlaw@gmail.com

    • תביעת נזיקין נגד ועד בית
      עו"ד עדי רחמים | 07/04/2022 11:34

      שלום.

      1. לא ברור משאלתך האם נגרם לך נזק גוף כתוצאה מהפגע/ליקוי  המצויים בשטח הבניין בו ביקרת. ככל ותשובתך לכך היא חיובית הייתי ממליצה לך להגיש תביעת נזיקין נגד ועד הבניין וחברת הניהול שועד הבניין מינה לנהל , בצירוף חוות דעת רפואית המוכיחה את הנזקים שנגרמו לך. ככל וקיים למי מהם חברת ביטוח המבטחת נזקים לצדדי ג' הם יבקשו לצרפו להליך.

      במסגרת ההליך המשפטי יהיה עליך להוכיח כי הגורמים לעיל או מי מהם התרשל בהצבת מפגע לא בטיחותית המסכן את עוברי האורח ובית המשפט יכריע בשאלת חלוקת האחריות של כל אחד מהנתבעים.

      לאחר הגשת התביעה ובמסגרת הליכים מקדמיים תוכלי להפנות שאלותייך למי מהנתבעים.

      2. ראי תשובתי לעיל.

      3. תביעת נזיקין מוגשת על ידי תובע שנגרם לו נזק. לא ניתן לצרף תובע בעילום שם.

      בברכה,

      ככל

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com