תשלום השתתפות עצמית

  • תשלום השתתפות עצמית
    אלי | 04/04/2022 08:31

    שלום רב ,

    לפי פס"ד בתאונת דרכים עם נזק רכוש , קבע השופט כי האחריות תחולק בין שני הצדדים כאשר אני התובע 30% אשם תורם . והנתבע שלא היה לו כיסוי ביטוחי חויב ב -70% בתוספת תשלום מחצית האגרה ושכ"ט עו"ד שייצג אותי מחברת הביטוח שלי .

    עכשיו חברת הביטוח שלי מבקשת ממני לשלם מלוא סכום ההשתתפות העצמית !!!

    לציין כי הרכב שלי היה מבוטח בביטוח חובה וצד ג' , ולפי השמאי הרכב הורד מהכביש טוטל - לוס .

    לפי האשם תורם שלי בתאונה זו , האם אני חייב לשלם לחברת הביטוח שלי מלוא ההשתתפות העצמית או ולפי אחוז האחריות שלי ( 30% ) וכפי שקבע השופט .

    או במקרה של טוטל לוס לרכב אני לא חייב לשלם כלום ?

    תודה למענה .

    • תשלום השתתפות עצמית
      עו"ד גיל קראוס | 05/04/2022 15:26

      שלום רב,

      מאחר והפעלת את הפוליסה שלך, אתה צריך לכאורה לשלם השתתפות עצמית לחברת הביטוח, אלא אם בפוליסה צוין אחרת.

      זה היה אמור להיות חלק מהנזק שלך במסגרת התביעה המשפטית ולכאורה יכול להיות שהיית יכול לקבל חלק ממנו במסגרת התביעה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il