הגשת תביעה אזרחית במקביל לחקירה פלילית

  • האם ניתן להגיש תביעה?
    אורן | 01/04/2022 17:46

    שלום,

    לפני מספר חודשים הותקפתי ע"י גיסי שבאותה העת תקף גם את אישתו (אחותי).

    התקשרתי למשטרה שבאה ולקחה אותו לתחנה, ונסעתי פצוע להגיש תלונה.

    יום למחרת זומנתי לחקירה בה גיסי טען כי אני הוא זה שתקף אותו.

    כעת התיק עומד בבדיקה של תביעות המשטרה ולא ברור מה יהיה איתו, אך גם אם יסגר, לעת עתה אינני זכאי לתעודת יושר שאני זקוק לה מטעמים אישיים.

    האם אני יכול להגיש תביעה לפני שהמשטרה מגיעה למסקנות כלשהן? מאחר וזה לוקח זמן וזה מעכב לי הליכים אישיים שלי על לא עוול בכפי!

    • הגשת תביעה אזרחית במקביל לחקירה פלילית
      עו"ד נתיב רגב | 06/04/2022 18:04

      שלום אורן,

      ראשית צר לי על המקרה ומקווה שהתאוששת מהתקרית הזו.

      ככל שפנייתך מתייחסת להגשת תביעה נזיקית-כספית, הרי שחובת ההוכחה תחול עליך בנוגע להוכחת הנזקים שגיסך גרם לך.

      אתה רשאי להגיש תביעה, אך ייתכן וסיכוייה ייגזרו בהתאם לתוצאות החקירה, שכאמור מדבריך טרם הסתיימה.

      בהצלחה,

      בברכה,

      נתיב רגב, עו"ד
      נמל תל אביב 40, תל אביב.

      טלפון: 03-5442370 , מייל: nativregev@hotmail.com