שיגור הודעת סירוב למפרסם

  • אי יכולת לביטול שליחת סמסים שיווקיים
    משה | 01/04/2022 14:49

    שלום,

    לפני מספר שנים נרשמתי לשירות שליחת סמסים שיווקיים מאחת הרשתות הגדולות בארץ, וכעט ברצוני לבטל ולא מצליח.
    בסוף כל הודעת שיווק שאני מקבל מהם רשום לי "להסרה יש לשלוח את הספרה 1 למספר XXX".

    הבעיה שהמספר לא מחובר ולא ניתן לשלוח אליו הוגעה לביטול/הסרה.

    האם דבר כזה הוא עילה לתביעת מסרוני ספאם? או שעצם היכולת לפנות אליהם באתר או דרך שירות לקוחות מבטלים את עילת התביעה?

    *לא בטוח שאפשר לבטל באתר או דרך שירות הלקוחות(אם אצליח להשיגם בכלל).

    בהנחה שלא ניתן לבטל דרך האתר או שירות לקוחות האם מדובר בתביעה מסרוני ספאם?

    • שיגור הודעת סירוב למפרסם
      עו"ד נתיב רגב | 06/04/2022 16:54

      משה שלום,

      מפרסם המשגר דבר פרסומת באמצעות הודעת מסר קצר מחויב לציין בדבר הפרסומת את שמו ואת דרכי יצירת הקשר עמו לצורך מתן הודעת סירוב.

      בהתאם לחוק,  זכותו של נמען לשלוח, בכל עת, הודעת סירוב בדרך פשוטה וסבירה בנסיבות העניין.

      בהצלחה,

      בברכה,

      נתיב רגב, עו"ד
      נמל תל אביב 40, תל אביב.

      טלפון: 03-5442370 , מייל: nativregev@hotmail.com

      • אז מדובר בתביעה?
        משה | 11/04/2022 08:01

        היי, אשמח להתייחסטת ל 2 השאלות הנל:

        1. לאור העובדה שמספר הטלפון שמצויין במסרון לא פעיל, האם ניתן לתבוע? ומה סדר גודל של התביעה?

        2. מה ההגדרה של "דרך סבירה לביטול"? האם לחכות חצי שעה לשירות לקוחות או להשאיר פרטים שיחזרו אלי לאחר יומיים זו דרך סבירה?