השלכות רישום פלילי של תיק שהתיישן ונמחק

  • רישום פלילי שהתישן ונמחק
    לידור | 24/03/2022 11:48

    שלום  התיק שלי התיישן ונמחק  ואני לא מקבל אישור כניסה לעבודה בשטח אוירי של   נתבג  האם  זה חוקי  שהם לוקחים שם את זה   בחשבון שזה נמחק   רצוי לציין תיק לפני 19 שנה  שנמחק  לפני  שנתיים   על גניבה  הייתי  בו 17  היום אני בן 40 בקרוב

    • השלכות רישום פלילי של תיק שהתיישן ונמחק
      עו"ד אמיר מורשתי | 24/03/2022 19:32

      לידור יקר, ישנם מעט מאוד גופים שזכאים לקבל מידע אודות תיקים שנמחקו ורשות שדות התעופה אינה נמנית עליהם. יחד עם זאת, נראה לי שהמצב שלך קצת יותר מורכב, שכן אתה מציין שתיק של גניבה שנשפטת עליו בהיותך קטין נמחק רק לפני שנתיים, כלומר כ 17 שנים לאחר שנשפטת עליו- איני יודע מה העונש שקיבלת בזמנו, אבל ככל ומדובר בדרכי טיפול ללא הרשעה, הרי שהרישום הזה היה אמור להימחק בחלוף 5 שנים בלבד מסיום משפטך ואם הורשעת ולא נידונת לעונש מאסר, הרי שלאחר 13 שנים ההרשעה הייתה אמורה להימחק- כך שיתכן ושווה להתייעץ עם עו"ד לאחר שיראה את הרישום הפלילי שלך וינסה להבין מה התרחש כאן. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי