שאלה לגבי עילה להתלונן במשטרה

  • האם יש לי עילה להתלונן במשטרה
    חגית | 24/03/2022 09:05

    אדם שאני לא מכירה, התקשר אליי, שאל אם אני x כשהוא נוקב בשם רוכשת דירתי ממני, כשאמרתי שלא, שאל את השם של רוכשת דירתי ביחד עם שם בעלה. אמרתי לא.

    לאחר כשבוע שבועיים התקשר שוב אותו אדם, פתחתי עימו ווצאפ ושם ניהלנו תכתובת:

    כתב לי שהוא מחב התנור (זו חב המים) ושיש התרעת נזילת מים בכתובת x, כשהו נותן את כתובת הדירה שמכרתי ואת מס הדירה שמכרתי,  ושואל אם אני גרה שם.עניתי שלא גרה, דרשתי את שמו ונתן שם.

    מסתבר שהאדם לא עובד בחב התנור וכנראה שהשם שמסר לי לא קיים בין עובדי החברה.

    אני הודעתי לרוכשי דירתי שאולי יש נזילה בדירה, תכלס האדם התחזה לעובד התנור והטריד אותי. האם יש עילה להתלונן במשטרה ועל מה להתלונן.

    תודה

    • שאלה לגבי עילה להתלונן במשטרה
      עו"ד אמיר מורשתי | 24/03/2022 09:47

      חגית יקרה, אני מתלבט מאוד לגבי שאלתך, מצד אחד אפשר לראות בכך סוג של פגיעה בפרטיות בהתאם להגדרתה בסעיף 2 (1) לחוק הגנת הפרטיות: "בילוש או התחקות אחרי אדם, העלולים להטרידו, או הטרדה אחרת;"- מצד שני די ברור שהמשטרה כנראה לא תעשה עם התלונה דבר, כשלא ברורה הסיבה להתנהלותו והעניין הציבורי להעמידו לדין פלילי. יכול להיות ששווה לך ליצור קשר עם אותו אדם בשיחה מוקלטת ולעמת אותו מול המידע שלך שהוא מתחזה ולשמוע ולהקליט תגובתו. בסופו של דבר, אדם לא היה טורח להתריע לגבי נזילת מים ולהתחזות כעובד חברת מים ( כשהוא גם יודע שם רוכשת דירתך ושם בעלה ) ללא כל סיבה וייתכן שהסיבה למעשים שלו קשורה בהיבטים פלילים שיכול וגם יעניינו את המשטרה לחקור בדבר.- כך או כך, זכותך להגיש תלונה במשטרה שיכול ותקשר את המידע שאת מעבירה למקרים אחרים שהיא יודעת בהקשר הרחב יותר . מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • תודה רבה. ושאלת המשך
        חגית | 24/03/2022 20:18

        ראשית תודה על תשובתך המושקעת.

        אני סבורה שהאדם הזה הוא חוקר פרטי, שנשלח לחקור עליי. רק הוא יודע לאן היה לוקח את השיחה ככל שהייתי משתפת עימו פעולה.

        האם העובדה שהוא חוקר פרטי משנה מתשובתך?

        תודה רבה

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 27/03/2022 08:44

          חגית יקרה, כפי שציינתי בתשובתי, המקרה שאת תיארת העלה חשש שמא כוונה אחרת של אותו אדם עמדה מאחורי השיחה עימך- ככל והכוונה האחרת קשורה למישהו אשר יש לו אינטרס לשלוח חוקר פרטי בכדי לדלות ממך אינפורמציה- ( נניח לצורך הליך משפטי המתנהל כנגדך ) הרי שפוחת בצורה משמעותית הצורך להגיע ולהגיש תלונה במשטרה. מקווה שהייתי לך לעזר

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי