ביטול פוליסה מקורית ורכישת פוליסה חדשה - פרמיות

  • התנערות מפיצוי הולם על טעות של חברת הביטוח
    אבי | 15/03/2022 12:36

    שלום, המקרה שלי הוא כזה:
    במשך כמה שנים משפחתי ואני היינו מבוטחי בריאות של חברת ביטוח מסויימת (נגיד חברה1), לה שילמנו בכל חודש כ-850 ש״ח.
    בנובמבר האחרון (2021) מקום העבודה שלי הציע לי להצטרף לביטוח בריאות זהה אך מוזל יותר בחברה ביטוח אחרת (חברה2), תמורת סכום מוזל של 350 ש״ח בחודש בלבד.

    בנובמבר 2021 סוכנת הביטוח שלי עידכנה אותי שחברה2 תשלח לחברה1 הודעת ביטול על הפוליסה הישנה והיקרה, ושמעתה אשלם רק 350 ש״ח בחודש ואהנה מהביטוח של חברה2.
    כך עברו מספר חודשים, עד שבחודש פברואר 2022 שמתי לב בחשבון הבנק שבכל חודש אני מחוייב גם כ-850 ש״ח עבור חברה1 וגם כ-350 ש״ח עבור חברה2.
    כמובן שיש בידי הודעות מצד סוכנת הביטוח על כך שהפוליסות של חברה1 יבוטלו כבר בסוף אוקטובר, כמו כן רשימת תשלומים עבור חברה1 ועבור חברה2.

    פניתי לסוכנת הביטוח, והתשובה שקיבלתי הייתה שחברה2 שכחה לשלוח לחברה1 את הודעת הביטול ולכן האחריות על התשלום הכפול היא של חברה2.
    חברה2 טוענת שמאחר והאחריות לטעות היא שלה, היא יכולה לזכות אותי רק ב-350 ש״ח כפול ארבעה חודשים (הסכום הנמוך יותר).

    אני טוען שמאחר והסיכום עם חברה2 היה שעלות הביטוח החל מנובמבר 2021 יהיה רק 350 ש״ח בחודש, ומאחר והטעות נעשתה ע״י חברה2 ולא על ידי, עליי לקבל זיכוי בסך 850 ש״ח כפול ארבעה חודשים.
    נכון לכתיבת פוסט זה, הם עומדים על כך שעליהם לזכות רק ב-350 ש״ח כפול ארבעה חודשים.

    מצד אחד מדובר בהפרש של 2,000 ש״ח, סכום לא מבוטל. מצד שני אני לא בטוח שאמצא עו״ד שירצה לעזור לי בסכום יחסית נמוך שכזה.
    ועל כן אשמח לשמוע את עצתכם - ראשית, האם טענתי אינה מוצדקת? האם אני צריך לשלם סכום של 2,000 ש״ח בגלל טעותה של חברה2?
    שנית - האם יש טעם בתביעה קטנה כאן?
    האם עדיף להגיש בעצמי או להיעזר בעו״ד? האם אוכל בכלל למצוא עו״ד בתביעה בסכום נמוך שכזה?

    תודה מראש!

    • ביטול פוליסה מקורית ורכישת פוליסה חדשה - פרמיות
      עו"ד מיטל ירון | 15/03/2022 13:56

      שלום אבי

      ראה להלן חלק רלבנטי מתוך חוזר המפקח על הביטוח "צירוף לביטוח" 2020-1-13 מיום 26.7.20 ובו תשובה לשאלתך (החוזר חל מיום 1.11.20):

      "ו. בטרם כריתת חוזה ביטוח, חברת ביטוח או סוכן ביטוח יבררו עם המועמד לביטוח אם ברצונו לבטל את הפוליסה המקורית ואם הוא מעוניין שבקשת הביטול תישלח באמצעות חברת הביטוח או סוכן הביטוח. השיב המועמד לביטוח כי הוא מעוניין לבטל את הפוליסה המקורית וכי הוא מעוניין שבקשת הביטול תישלח באמצעות חברת הביטוח, תחתים חברת הביטוח או סוכן הביטוח את המועמד לביטוח על בקשת ביטול, בהתאם לנוסח המצורף בנספח ג', חברת הביטוח תשלח את בקשת הביטול אל החברה המבטחת בפוליסה המקורית אחרי צירופו של המבוטח לביטוח, תתעד את השליחה ותמסור למבוטח העתק מהבקשה. קיבלה חברת הביטוח המבטחת בפוליסה המקורית הודעה כאמור, תאשר החברה את קבלת הבקשה בהודעה חוזרת לכתובת ממנה נשלחה הבקשה ותפעל לביטול הפוליסה. לא פעלה חברת הביטוח החדשה בהתאם לאחת או יותר מהפעולות האמורות לעיל, תשלם למועמד לביטוח את דמי הביטוח ששילם לחברת הביטוח המבטחת בפוליסה המקורית ממועד בקשת הביטול."

      אתה יכול לפנות למחלקת פניות הציבור של חברת הביטוח החדשה ולהפנות לחוזר הנ"ל, להגיש תלונה למפקח על הביטוח ולהגיש תביעה קטנה (את התלונה למפקח על הביטוח ואת התביעה הקטנה לא להגיש במקביל).

      אני כאן לרשותך לכל שאלה.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • תודה רבה על התשובה המפורטת!
        אבי | 15/03/2022 14:18

        אפעל ע״פ הנחיותייך, תודה רבה!