האם ייחוס עבירות נפש מהווה לשון הרע?

  • לשון הרע שאלה
    מני | 13/03/2022 16:21

    רציתי לדעת האם עצם זה שבעל הדירה טען שיש לי בעיות נפשיות (שאני חולת נפש) ושעקב כך הוא ישמח שאעזוב את הדירה, האם יש קייס לתבוע אותו על לשון הרע. את האמור לעיל הוא כתב לאימא שלי. תודה

    • האם ייחוס עבירות נפש מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 23/03/2022 11:25

      מני שלום,

      על פניו, ייחוס עבירות נפש לאדם יכול להוות לשון הרע.

      עם זאת, ובטרם תפנה לבית המשפט יש לקחת בחשבון את נסיבות פרסום לשון הרע - הדברים נאמרו לאדם אחד, לאמא שלך, ומשכך סביר מאוד להניח כי בית המשפט לא יראה בכך כפרסום המצדיק פיצוי כספי גבוה.

      אולי הגשה של תביעה קטנה תתאים במקרה שלך.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il