תביעה של תלמיד בבית ספר לחינוך מיוחד

  • בטוח תלמיד מיוחד במערכת החינוך
    חני | 11/03/2022 10:46

    שלום,הבן של ילד עם צרכים מיוחדים שנחבל פעמיים בבית ספר ,פעם בכף הרגל ,הוא בעט חזק כמב בעיטות בקיר של מכולה ונהיה לו נזק בכף הרגל ,שלמעשה עוות לו את כף הרגל ,העצם נסדקה  ,פניתי איתו לטיפול רפואי אך החבישה למשך שבועיים לא הועילה .באותה שנה הוא חבט לעצמו בראש פעמיים גם בקיר של מכולה הגעתי איתו למיון  כי הראש ממש התנפח לו ,למזלנו לא היה פגיעה נומרולוגית.במשך כל הזמן הזה דרשתי מול משרד החינוך שהוא זכאי להשגחה צמודה  ,אך לא נענתה,וזאת היתה התוצאה ,הפגיעות שלו בעצמו.שאלתי:

    1.האם אני יכולה לתבוע את משרד החינוך?

    2.האם אני יכולה לתבוע את בטוח התלמידים?

    3.האם במקרה שלי ,אהיה חייבת לתבוע גם את בית הספר ,אם התשובה לשאלה ו2 חיובית?

    תודה מראש.

    • תביעה של תלמיד בבית ספר לחינוך מיוחד
      עו"ד גיל קראוס | 15/03/2022 17:51

      שלום רב,

      1. ככל וניתן להוכיח רשלנות מצד הצוות ו/או גורם אחר, אז ניתן להגיש תביעה. צריך לבחון את הדברים לעומק, כולל השאלה האם ניתן היה למנוע באמצעים סבירים את המקרים.

      2. ככל ותלמידי בית הספר היו מבוטחים בתקופה הרלוונטית בפוליסת ביטוח תלמידים, אין מניעה להגיש תביעה גם לביטוח זה ושם לא צריך להוכיח רשלנות

      3. קשה לדעת שכן צריך להבין את מערכת היחסים ובבעלות ואחריות מי בית הספר והצוות. אין צורך להגיש תביעה אישית נגד הצוות אלא נגד הגורם שמפעיל את בית הספר ואחראי על הבטיחות והצוות

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il