האם זיהום לאחר ניתוח הינו עילה לתביעה?

  • פיצוי בגין צלקת
    שני | 08/03/2022 03:13

    עברתי ניתוח קיסרי, ולאחר כמה ימים התגלה זיהום תוך ביטני חמור שהוביל לניתוח חירום שכלל פתיחת בטן לאורך.

    לאחר הניתוח, חתך הניתוח הזדהם והיה צורך לפתוח את החתך ולהשאירו לריפוי משני.

    כתוצאה מכך נוצרה צלקת שקועה  ומכוערת מאוד, ולאחר מספר שנים עברתי ניתוח פלסטי לשיפור מראה הצלקת.

    האם יש פה עילה לתביעה?

    ואם כן, מה הסכום ההגיוני לקבל על דבר כזה?

    תודה.

    • האם זיהום לאחר ניתוח הינו עילה לתביעה?
      עו"ד ורד פרי | 26/04/2022 17:58

      שלום שני,

      לכאורה, אם ניתן להוכיח שהזיהום נגרם בשל רשלנות של בית-החולים, נראה שיש עילה לתביעה. עם זאת - יש לומר שהפיצוי שפוסקים במקרים כאלה אינו גבוה במיוחד, ולא תמיד מצדיק את העלויות הכרוכות בהגשת תביעה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il