התמודדות עם טענת התיישנות

  • איומים וטענת התיישנות
    אבי | 07/03/2022 16:24

    תודה מראש על קבלת תשובה.

    א. גורם מסוים פגע בי קשה, אך לא יכולתי להוכיח את הקשר בינו לבין המעשים הפוגעניים .

    ב. במכתב רמזתי כי אני חושד באותו גורם, היות שלא יכולתי להוכיח החשד לא ציינתי את שמו .

    ג. בתגובה אותו גורם שלח לי מכתב וציין כי - דברי מהווים לשון הרע נגדו ואיים בהליכים נגדי .

    ד. בשלב מאוחר יותר קיבלתי הוכחות לחשדותיי, שאותו גורם רקח הפגיעה בי ותבעתי אותו .

    ה. בכתב ההגנה אותו גורם התגונן בטענה כי התביעה התיישנה .

    שאלתי : כשלא היו לי ראיות לכך שהוא הפוגע - הוא איים עלי בתביעת לשון הרע,                      וכיום כשיש לי ראיות ותבעתי אותו - הוא טוען להתיישנות, לדעתי זה מרמה וחוסר תום לב .

    מה עלי לטעון בתגובה כדי לדחות טענת ההתיישנות, ועל איזה בסיס / סעיף משפטי

    תודה, אבי .

    • התמודדות עם טענת התיישנות
      עו"ד גיל קראוס | 09/03/2022 15:20

      שלום רב,

      קשה להשיב עניינית לשאלה, שכן לא ברור על מה טענת ההתיישנות נסמכת, כמה זמן חלף מאז האירוע, מהי עילת התביעה והאם אכן התביעה התיישנה לפי חוק ההתיישנות.

      אין קשר בין הטענה בעקבות המכתב ובין נושא ההתיישנות - ההתיישנות נעצרת רק שמוגשת תביעה לבית המשפט, למעט חריגים ספציפיים הקבועים בחוק, וצריך לבחון כמה זמן חלף ממועד האירוע ועד הגשת התביעה לבית המשפט.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il