שינוי מסמך

  • מחיקת שם של שותף לשעבר מחוזה השכירות ללא אישור
    קהג | 07/03/2022 13:28

    אני אם חד הורית לילד בגן וגם בחודש שביעי להריון. הבחור שהיה איתי חתם איתי חוזה שכירות והתחרט ונפרדנו.

    על מנת להעביר את הפרטים של הדירה השכורה על שמי ברשות המקומית מחקתי את השם שלו מחוזה השכירות כי הוא כבר לא איתי.

    האם מחיקת שמו נחשב עבירה פלילית ?

    • שינוי מסמך
      עו"ד עדי בוקר | 12/03/2022 12:14

      שלום רב,

      מרגע שאנו מוסרים חוזים ו/או מסמכים רשמיים לרשות עלינו למסור את המסמכים המקוריים ללא שינוי ו/או לגבות את השינוי שנעשה על גבי המסמך בחתימות נוספות ו/או תצהיר המעיד על השינוי שנעשה והסיבה לקיומו.

      כמו כן, דרך המלך היתה להכין חוזה חדש עליו היית חתומה בבלעדיות ולא לעשות שינוי מהותי חד צדדי על חוזה קיים.

      יתכן ויש במחיקה שביצעת טעם לפגם שיכול ויעלה לכדי עבירה של זיוף מסמך ו/או עבירות אחרות בהתאם לנסיבות המקרה ולמשמעויות השינוי.

      ממליץ לפנות לעו"ד פלילי ולקבל ייעוץ ספציפי.

      שבת שלום.

      בברכה,

      עדי בוקר, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      רחוב הרצל 163, רחובות
      טלפון: 050-5766622 ; מייל: bokerlawoffice@gmail.com

      • אין שום טעם לפגם ואין צורך לפנות לעורך דין
        אביחי | 13/03/2022 10:43

        רישום "מחזיק" בעירייה משמעו אך ורק נשיאה בתשלומים ללא שום זכות כלשהי הנובעת מכך.

        אם היה מוגש החוזה המקורי שבו רשום שוכר נוסף (שכבר לא קיים) היה זה "טעם לפגם".

        אין שום צורך לפנות לעורך דין בעניין זה, כיוון שלעירייה אין ולא יכולה להיות שום טענה.

        גם אם יש עשרה שוכרים, יכול אחד מהם להירשם בעירייה כ-"מחזיק", וכמי שמתחייב בשם כולם לשלם את כל תשלומי הארנונה.