האם לידועה בציבור שלא גרה יחד עם בן זוגה, יש זכויות בירושה של דירה שבבעלותו?

  • ירושה
    רחקי | 06/03/2022 23:34

    הגרוש שלי נפטר לפני מספר חודשים, יש לו דירה על שמו ו- 4 ילדים משותפים.

    לגרוש שלי יש ידועה בציבור שאינה גרה איתו באותה דירה (הם גרים יחד בדירה אחרת).

    האם לידועה בציבור יש זכות על הדירה? מה הן זכויותיהם של ילדי?

    למיטב ידיעתי אין צוואה.

    תודה.

    • האם לידועה בציבור שלא גרה יחד עם בן זוגה, יש זכויות בירושה של דירה שבבעלותו?
      עו"ד יוסף גביזון | 16/03/2022 10:56

      שלום רב,

      לידועה בציבור יש מעמד של "בן זוג" בהתאם לחוק הירושה.

      רשם הירושה יבקש לקבל מסמכים אשר מעידים על קשר כזה אשר הופך את בת הזוג לידועה בציבור.

      ככל והרשם יקבע כי אכן היא מהווה ידועה בציבור בהתאם לחוק - הרי שהיא תירש מחצית מעזבון המנוח, והילדים ירשו מחצית מהעיזבון בהתאם לסעיפים 10 ו11 לחוק הירושה.

      בהצלחה!

      בברכה,

      יוסף גביזון, עו"ד
      מנהל פורום צוואות וירושות
      "בית גביזון", רחוב ח.נ. ביאליק 2, רמלה
      טלפון: 08-9247005 ; מייל: advgabizon@gmail.com