זהות מבטחת רכב ומבטחת המזיק

  • חברת הביטוח לא תובעת את עצמה?
    ריקי | 02/03/2022 11:35

    הרכב שלי נפגע מהצפה ברחוב. חברת הביטוח אמרה שאני צריכה לתבוע את הפוליסה שלי ואחר"כ הם יתבעו את העיריה ואז אקבל חזרה את ההשתתפות עצמית שלי מהעיריה.
    זה קרה לפני שנה וכל הזמן התקשרתי ולא קיבלתי עדכון. עכשיו נודע לי שהעיריה מבוטחת באותה חברת ביטוח של הרכב שלי ולכן חברת הביטוח שלי סגרה את התיק כי לא רוצה לתבוע את עצמה ואני נשארת ללא שרות וטיפול בנושא.
    האם זה תקין? מה עלי לעשות?

    • זהות מבטחת רכב ומבטחת המזיק
      עו"ד מיטל ירון | 03/03/2022 11:02

      בוקר טוב,

      לא תקין בהחלט. חברת הביטוח שמבטחת  את הרכב שלך אמורה לשלם לך תגמולי ביטוח בגין הנזק שנגרם לך. היא רשאית להגיש תביעה כלפי המזיק (והמבטחת שלו) להחזר התשלום ששולם למבוטח שלך אלא שכאן מדובר באותה חברת ביטוח.

      לגבי ההשתתפות העצמית - אכן תדרשי להגיש תביעה נפרדת כלפי העיריה (והמבטחת שלה) ולהוכיח שההצפה אירעה עקב רשלנותה.

      תשומת לבך שתביעה ביטוחית מתיישנת כעבור 3 שנים ממועד האירוע ורק הגשת תביעה לבימ"ש עוצרת את מירוץ ההתיישנות.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law