שאלה בנוגע לסמכויות של פקח עירוני

  • שאלה בנוגע לסמכויות של פקח עירוני
    רון | 01/03/2022 09:05

    הלכתי עם כלב בפארק ציבורי.

    ראיתי בחור מסתובב בפארק ובחורה שיושבת בספסל. שניהם לבושים בגדים אזרחיים.

    לאחר מכן ניגשו אליי 2 האנשים (בחור ובחורה) לבושים בגדים אזרחיים ללא מדים.

    הבחורה הזדהתה כשוטרת.

    הבחור לא הזדהה וביקש ממני את הפרטים לצורך זיהוי. הבחורה השוטרת הורתה לי להזדהות בפניו. הבחור נתן קנס על אי איסוף פסולת של צרכי הכלבה לאחר שכבר התרחקתי מהמקום.

    אני מניח שהוא פקח עירוני אך להבנתי עליו להיות עם מדים ועם תג זיהוי לצורך ביצוע עבודתו - מה שלא התקיים.

    לאחר רישום הקנס, הבחורה נתנה לי הוראה לאסוף את הפסולת נושא הקנס. שהייתה במרחק של כ 50 מטרים מהמקום שבו ניתן הקנס ולכן ליוו אותי ועמדו לידי בשעה שאספתי את הפסולת.

    האם זה נחשב מנהל תקין ? יש לי ספקות לגבי כך משיחה עם אנשים - שהפקח לא הזדהה, לא לבש מדים ותג, שהקנס ניתן במרחק מה מהמקום שבו הייתה הפסולת נושא הקנס. שניתן קנס למרות שניתנה הוראה לאסוף את הפסולת בנוכחות הפקח. ושאולי אף מדובר בחריגה מסמכות השוטר כשהורו על איסוף הפסולת שדרשה עיכוב נוסף לאחר שניתן הקנס.