במה עדיפה צוואה הדדית על צוואה רגילה?

  • צוואות הדדיות
    רחל | 07/02/2022 16:29

    מה זו צוואה הדדית ולמה היא עדיפה מצוואה שכל בן זוג עושה לעצמו ובמסגרת הצוואה מוריש את חלקו לבן/ת הזוג?

    • במה עדיפה צוואה הדדית על צוואה רגילה?
      עו"ד רוית טוב-לי | 02/03/2022 20:04

      רחל, שלום,

      צוואה רגילה ניתנת לשינוי בכל יום. בעלך יכול לשנות את צוואתו ואת אפילו לא תדעי, עד שילך לעולמו.

      לעומת זאת, צוואה הדדית "כובלת" את שני בני הזוג, כך שהם לא יכולים להוריש באופן שונה מזה שנקבע בצוואות ההדדיות.

      יש שיגידו שזה יתרון, ויש שיגידו שזה חיסרון.

      החשש הקלאסי הוא של נשים שבאות ומספרות - דקה אחרי שאלך לעולמי בעלי יפגוש חתיכה ועד שהוא ימות לילדיי לא יישאר מאום מכל מה שצברתי שקל לשקל בחיי.

      זה על רגל אחת. כדי להחליט האם נכון עבורכם לערוך צוואה הדדית, אני ממליצה לכם בחום לפנות לייעוץ משפטי פרטני מקצועי ודיסקרטי. עלותו של ייעוץ כאמור זניחה והוא יכול לחסוך לכם וליורשיכם הון וגם מלחמות.

      בריאות ואריכות ימים,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il