האם ביקורת צרכנית מהווה לשון הרע?

  • ביקורת על רופא שיניים עם תמונות , האם יכול לתבוע ?
    יעקובי | 01/02/2022 03:20

    אני מעוניין לרשום ביקורת רעה בגוגל ופיסבוק ולהעלות סרטון ביו טיוב וכל מקום אפשרי ברשת כנגד רופא שיניים שלדעתי התרשל וגרם לי נזק בשיניים , בנוסף לביקורת שתהיה צמודה לעובדות אני רוצה להעלות גם תמונות של איך ניראים השיניים אחרי מה שעשה לי , ולסיים במשפט שלדעתי הרופא לא מקצועי , האם תהיה עילה טובה לרופא להגיש תביעה ללשון הרע וסיכוי בכלל בבית משפט או שזה יחשב כביקורת צרכנית , למרות שאני רוצה להכניס את הביקורת בכל מקום אפשרי ברשת , פורומים , רשתות חברתיות , גוגל, תגובות , איזי , 144 וכו .

    • האם ביקורת צרכנית מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 02/02/2022 21:56

      יעקובי שלום,

      מפנייתך נדמה כי מטרתך אינה פרסום ביקורת צרכנית אלא פגיעה ברופא שלטענתך התרשל, או לכל הפחות לבייש אותו במידה כזאת שמי שיחפש אותו בגוגל ימצא את הביקורת שלך ויימנע מלגשת אליו.

      התנהלות זו חושפת אותך לתביעה בגין פרסום לשון הרע, שכן גם אם מדובר על דברי אמת, עדיין היקף ועוצמת הפרסום צריכות להיות במידה סבירה, שאם לא כן לא תעמוד לך ההגנה הקבועה בחוק.

      כמובן שפנויה לך הדרך להגיש תביעת רשלנות ואז אם תזכה הרי שפסק דין של בית משפט הקובע כי הרופא התרשל יהיה יותר חזק מכל ביקורת צרכנית שתעלה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il