תביעה אזרחית בגין העלבת עובד ציבור

  • תביעה אזרחית העלבת עובד ציבור (פקח רשות מקומית)
    שי | 29/01/2022 20:29

    שלום הנני עובד כפקח עירוני ברשות מקומית , מידי שבוע אני לפחות מקבל פעם אחת קללות וגידופים קשים מאזרחים שקיבלו דו"ח חניה או בעל עסק שקיבל דו"ח לעסק. יש לציין שחלק מהגידופים ממש מעליבים באופן אישי ולעיתים נשמעים בפני הרבים וגורמים לי למבוכה רבה. לצערי המערכת העירונית מתייחסת לכך כחלק מעבודה במידה ולא היה מעורב בכך גם אלימות פיזית. לי באופן אישי נמאס מכך שאנשים מקללים ומקניטים. שאלתי במידה ויש לי הוכחות מוקלטות ואף מצולמות לעלבתי האם ניתן לתבוע בהליך אזרחי את האזרח ללא הליך פלילי והגשת תלונה במשטרה? . האם תביעות כאלה מתקבלות ע"י בית המשפט במידה ומוכח שהאזרח אכן קילל קללות אישיות ופוגעניות?

    • תביעה אזרחית בגין העלבת עובד ציבור
      עו"ד גיל קראוס | 02/02/2022 14:58

      שלום רב,

      הדרך לתביעה אזרחית, אם בכלל, היא תביעת לשון הרע, אם כי אני בספק אם היא אפשרית במקרה המתואר.

      אני מציע שתפנה את שאלתך לפורום לשון הרע באתר.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il