מחלת עור ו/או חולה אונקולוגי

  • קביעת סטטוס מחלה מצד המל"ל בוועדה הרפואית
    רון - מבנימינה | 28/01/2022 00:25

    לעו"ד שלום רב

    לאחר 10 חודשים 8 ביופסיות 33 בדיקות והדמיות

    התקבלה תמונה, נמצא ממצא ונתנה אבחנה :

    האבחנה : CTCL - Cutaneous T cell lymphoma

    לימפומה עורית מסוג -T המחלה מפושטת ומפוזרת.

    שמציג M.F מיקוזיס פונגואידס mycosis fungoids

    מחלה בשל שגשוג לימפוציטים מסוג -T אשר איבדו את מנגנון הבקרה התקין בעור ומתבטא בשלל תופעות תגובות ותסמינים עוריים קשים.

    לעו"ד מבקש לשאול- בגין אבחנת המחלה הנ"ל מה הסטטוס הרפואי שלפיו ביטוח לאומי תשקול ותקבע את גמלת קצבת הנכות 1. מחלת עור

    2.  מחלה סרטנית מקבוצת המחלות הממאירה ?

    *האם הביטוח לאומי קובע, כותב ומדגיש בהחלטתו בוועדה בהסתמך על חומר רפואי והתרשמות המצב הגופני את הדרגה, הרמה של הממאירות

    כרונית קלה, בינונית , איטית..זוחלת או שלא מציינים ?

    -

    השאלה הנ"ל חשוב עבורי כדי לדעת איזה עוד טפסים אני צריך לרכז ולצרף לקראת ההגשה .

    בתודה מראש

    בכבוד רב

    • מחלת עור ו/או חולה אונקולוגי
      עו"ד איריס פנחס | 30/01/2022 14:09

      שלום רון

      ראשית, בריאות.

      האם נקבעה תכנית טיפולים?

      האם הנך מוגדר חולה אונקולוגי?
      חשוב לצרף את תכנית הטיפולים. ישנם טיפולים המזכים ב-100% נכות כל עוד הם מתקיימים, לרבות חולים אונקולוגיים.

      לרוב, בפרוטוקול, יציינו את סוג המחלה ואת הדרגה.

      מציעה לצרף כל חומר רפואי שקיים בידיך בכדי להוכיח את עוצמת המחלה והשפעתה על יכולתך התפקודית.

      בברכה,

      איריס פנחס, עו"ד
      מנהלת פורום ביטוח לאומי
      המייסדים 62, זכרון יעקוב
      טלפון: 04-8843939 ; מייל: irispinhas.law@gmail.com

      • לעו"ד איריס פנחס בהמשך לסימני השאלה שלך בבקשה
        רון - מבנימינה | 01/02/2022 00:29

        לכבוד : עו"ד איריס פנחס
        מבקש תחילה לומר תודה על ברכתך ועל התייחסותך .
        לעו"ד. מבקש לחדד הסיבה לפנייתי, התרשמתי שלא הסברתי טוב.
        1. לעו"ד. את שואלת עם נקבעה לי תכנית טיפולים ?
        * המחלה ממנה אני סובל ופרטתי בהרחבה היא מחלה
         סרטנית, ממאירה כרונית צמיתה ללא החלמה מלאה
          גם במצב רדום ו/או רמיסיה זמנית.
        2. לעו"ד. את שואלת עם אני מוגדר חולה אונקולוגי ?
        * ברשותך. אני שאלתי אותך, בשל הנסיבות שלי
          שאלתי אותך על סמך ניסיונך על סמך רשימת הליקויים והמחלה ממנה אני סובל ?
        * איפה בפרוטוקול יצוין ונראה שרשום *ההגדרה **וחומרת המחלה ?
        בתודה מראש
        בכבוד רב

        • חולה אונקולוגי
          עו"ד איריס פנחס | 03/02/2022 08:39

          רון שלום

          העליתי שאלות רלוונטיות בכדי שתבדוק אם אכן מתקיימות.

          בהתאם, כפי שציינתי, תהא התייחסות הועדה ואחוזי הנכות בהתאם.

          ככל שהמחלה כרונית ולא ניתנת לריפוי, ייקבעו אחוזי הנכות בהתאם. דרגת המחלה היא שתקבע את הסעיף הרלוונטי, שיופיע בפרוטוקול הועדה.

          יותר מכך לא אוכל לייעץ - מאחר ותשובה מקצועית ספציפית למקרה שלך  דורשת עיון מעמיק במסמכים הרפואיים.

          בריאות

          בברכה,

          איריס פנחס, עו"ד
          מנהלת פורום ביטוח לאומי
          המייסדים 62, זכרון יעקוב
          טלפון: 04-8843939 ; מייל: irispinhas.law@gmail.com