סילוק תלמיד ממכללה

  • סילוק תלמיד ממכללה בניגוד לחוזה
    דוד | 26/01/2022 10:04

    אני נמצא בקורס באחת המכללות ויותר מ - 70% מהתלמידים לא מרוצים מהמרצים/ תוכן השיעורים/ מצגות/ מבחנים וכו'. יצרתי סקר בין התלמידים כדי לוודא את רמת השביעות רצון שלהם ושלחתי אותו למכללה מתוך מטרה לשפר את הקורס. בתגובה, המכללה הודיעה לי בטלפון שהיא משעה אותי מיידית מהקורס כי אני ממריד את הסטודנטים. וגם הוא כתב בקבוצה של הסטונדטים שהוא השעה אותי בגלל פעילות שאינה עומדת בקנה אחד עם תרבות המכללה.

    בחוזה כתוב " ... תהיה רשאית להפסיק לימודיו של סטודנט אם ימצא כי התנהגותו אינה הולמת התנהגות של סטודנט ב.... סטודנט שלימודיו יופסקו מכח האמור בס"ק זה לא יהיה זכאי להשבת סכום כלשהו ששילם, ויהיה חייב לפרוע כל המחאה דחויה או בכרטיס אשראי שמסר ...".

    1. האם יש הגדרה בחוק מה זה התהגות הולמת במכללה, או שהם יכולים לקבוע את הרף שלהם בעצמם?

    2. האם אני יכול לתבוע את התשלום גם על החודשים שלמדתי במכללה, מכיוון שאין לי טעם בלימודים אם אני לא אקבל בסוף תעודה?

    3. סטונדטים שפנו אליו אישית שיחזיר אותי, הוא הגיב להם שהסיבה להשהייתי אינה "להרוג את השליח" אלא משהו אחר. האם אמירות עמומות כאלו נחשבות פגיעה בשמי הטוב?

    תודה מראש

    • סילוק תלמיד ממכללה
      ליאור חאיק, עו"ד | 27/01/2022 13:56

      1. אין הגדרה. מדובר בפרשנות מקובלת של המונח. סילוק תלמיד צריך להיות עקב התנהגות דרסטית ולא מקובלת כמו אלימות פיזית או מילולית.

      2. צריך לבדוק מה הייתה אותה התנהגות בלתי הולמת לכאורה

      3. צריך לבדוק האם המדובר בלשון הרע. חסר מידע בשביל להשיב על השאלה

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com