הפרת חוזה לשכירות - את מי תובעים?

  • את מי לתבוע בעניין הפרות חוזה שכירת דירה
    אתי | 25/01/2022 01:59

    שלום,

    אני רוצה להגיש תביעה קטנה נגד גוף שהוא שותפות מוגבלת שמשכירה לי דירה, בגין הפרות חוזה שונות.

    השותפות המוגבלת היא בת של שותפות מוגבלת והאחרונה היא בת של תאגיד שהוא חברה ציבורית שרשומה בבורסה.

    האם לתבוע רק את השותפות המוגבלת שרשומה בחוזה ("המשכירה"), או גם את שתי האחרות (אם וסבתא)?

    בנוסף לכך, אני רוצה לתבוע עובדת של המשכירה, מאחר והעובדת הינה אחראית ישירה לחלק מהנזקים שנגרמו ונגרמים לי (וכבר הזהרתי אותה שהיא עומדת להיות נתבעת באופן אישי). איך אני יכולה להגיע למספר ת"ז וכתובת של העובדת הזו?

    מאחת התשובות שלך, הבנתי שאין אפשרות לבקש צו עשה דרך בית משפט לתביעות קטנות, זה נכון?

    תודה מראש.

    • הפרת חוזה לשכירות - את מי תובעים?
      ליאור חאיק, עו"ד | 25/01/2022 16:54

      אפשר להגיש תביעה אם יש יריבות.

      צריך  לבדוק  מול מי היתה התקשרות בהסכם.

      כל חברה היא אישיות משפטית נפרדת

      לגבי תביעה אישית, צריך לבדוק האם מתקיימים התנאים להרמת מסך, שהיא משוכה לא פשוטה

      אין אפשרות לבקש צו עשה בתביעה קטנה.

      אם ברצונך לקבל מספר תעודת זהות וכתובת רצוי לנסות לאתר באמצעות חוקר פרטי.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com