העברה ללא תמורה וירושה

  • העברה ללא תמורה וירושה
    רן | 20/01/2022 17:04

    שלום

    אחים שרוצים לבצע העברה ללא תמורה בנכס מסוים ובנוסף יש נכסים שקיבלו בירושה וטרם נרשמו בבעלותם. מה מבצעים בהצהרה למיסי שבח ורכישה?

    • העברה ללא תמורה וירושה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 24/01/2022 18:27

      שלום רן,

      השאלה כללית מדי ולא ניתן להשיב עליה.

      כעקרון העברה ללא תמורה היא עסקה החייבת דיווח למיסוי מקרקעין ואילו הורשה איננה ארוע מס.

      כדאי להתיעץ עם עו"ד לפני ביצוע פעולות כלשהן בנכסים על מנת לבחון את האפשרויות לחסוך במיסים בגינן.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com