תיקון הסכם גירושין ואישורו מחדש

  • שינוי הסכם גירושין-משמרת משותפת
    צביקה | 20/01/2022 10:26

    שלום רב. זוג פרוד כבר 4 שנים חתם בעבר הסכם גירושין בו מצויין שהילדים הקטינים יהיו במשמורת האם והסדרי ראיה עם האב. ונפסק דמי מזונות סך 3500 שח עבור 3 קטינים. הצדדים היו מיוצגים על ידי הסיוע המשפטי. ההסכם קיבל תוקף פסק דין ע"י בימ"ש לעינייני משפחה   היום הם מעוניינים לשנות את ההסכם למשמורת משותפת כי נשאר קטין אחד  ובן חייל מעל גיל 18.   השאלה האם ההורים יכולים  לפנות לבד לבית משפט עם הסכם חדש ? והאם הכותרת תהיה "הסכם גירושין" או שניתן להציג "הסכם משמורת משותפת-הורות משותפת" ?  ואם אפשר הדרכה קצרה -כמה העתקים להגיש לבית משפט והאם זה כרוך באגרה ?  תודה רבה לעונים

    • תיקון הסכם גירושין ואישורו מחדש
      עו"ד אורית אוחנה | 22/01/2022 18:02

      שלום צביקה,

      אתם יכולים להכין תיקון להסכם הגירושין מיום X ולהסכים כי כל ההוראות בתוקפן למעט הסעיפים החדשים או לערוך הסכם חדש, כולל מה שלא השתנה ושיהיה כתוב בחלק החדש כי מבטל את ההסכם הקודם מיום X. רצוי להיוועץ בעו"ד לדיני משפחה. את ההסכם ניתן לאשר מחדש בערכאה המשפטית שאישרה את ההסכם הקודם. יש להגיש 3 העתקים, לעניין אגרה - ראה אגרות בית המשפט לענייני משפחה.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

      • תוספת לשאלה הנ"ל
        צביקה | 22/01/2022 20:17

        תודה רבה על התשובה. האם הצדדים חייבים להופיע בפני השופט עם ההסכם החדש לאישור? כלומר האם ייקבע דיון? והאם צריך לצרף צילומי תעודות זהות לבקשה הזאת? תודה

        • אישור הסכם גירושין חדש בבית המשפט
          עו"ד אורית אוחנה | 24/01/2022 18:13

          שלום צביקה,

          כן, צריך לקבוע תאריך דיון לאישור ההסכם. יש לצרף צילומי ת"ז וספחים לבקשה.

          בהצלחה!

          בברכה,

          אורית אוחנה, עו"ד
          מנהלת פורום דיני משפחה

          רחוב ארז 18, הסוללים
          טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com