האם כדאי לתת ליורשים את העתק הצוואה?

  • מסירת העתק צוואה
    רותי | 24/01/2022 13:21

    שלום,
    אנחנו בגיל 75 בערך, רוצים לחלק את רכושנו ל-3 ילדנו. ריכזנו את הוננו, וחילקנו אותו שווה בשווה בין 3 ילדי.
    האם מספיק שנכתוב ונפרט את הכל, נחתום בעלי ואני ונימסור העתק לכל אחד משלושת ילדנו שיעשו בזה שימוש לאחר מותנו?
    תודה מראש

    • האם כדאי לתת ליורשים את העתק הצוואה?
      עו"ד רוית טוב-לי | 02/03/2022 19:33

      רותי, שלום,

      אני מאחלת לך ולבעלך בריאות ואריכות ימים!

      אין חוקים בעניין. יש הורים שרוצים לתת את העתק הצוואה לכל הילדים מטעמי שקיפות ויש הורים שמעדיפים לשמור אותה במקום בטוח בביתם או להפקיד אותה במשרדי הרשם לענייני ירושה. ההחלטה נתונה רק לשיקולכם.

      יחד עם זאת, אני לא ממליצה לכם לערוך צוואה לבד בבית, כפי שתיארת. כמו שלא הייתם מבצעים בעצמכם ניתוח רפואי במקרה של פציעה מחשש מטעויות, כך נכון שתפנו לעורך דין אמין ומנוסה שידריך אתכם בנבכי דיני הירושה. החיסכון שלכם זניח ביחס לסיכון שאתם נוטלים. צוואות שאנשים עורכים לעצמם טובות רק לעורכי הדין שמייצגים אחר כך בסכסוכים הנובעים מהן.

      בהצלחה,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il