תביעה לביטול אבהות של הורה ביולוגי

  • תביעה להסרת אבהות בגיל מאוחר
    רוני | 16/01/2022 14:53

    שלום, האב הביולוגי התנתק מהקטין לפני שנים רבות, ובהסכמת הצדדים, שעוגנה בזמנו בפס"ד, ויתרה האם אף על מזונותיו תחת קבלת משמורת מלאה עליו. כעת, לאחר שנות נתק רבות מן האב הביולוגי, מבקשים האב בפועל (בן הזוג של האם), האם והבן שעוד רגע הופך לבגיר, להגיש תביעה להסרת אבהותו של האב הביולוגי ורישום בן הזוג (האב בפועל) כאבי הקטין. האם מקובל להגיש תביעה לאבהות אצל מי שעוד רגע הופך לבגיר? האם אפשר לבקש עליו אימוץ? האם אפשרי גם לאחר גיל 18?

    • תביעה לביטול אבהות של הורה ביולוגי
      עו"ד אורית אוחנה | 22/01/2022 17:20

      שלום רוני,

      כאשר בתי המשפט ובתי הדין דנים בנושא אבהות, מה שעומד לנגד עיניהם היא טובת הילד בלבד ומניעת מצב בו הילד ייחשב שתוקי או ממזר. בנוסף, יש לזכור כי לשאלת האבהות יש השלכות גם בעניין ירושה, אימוץ, מזונות ועוד. משאלתך משתמע כי הילד אוטוטו בגיר ועל כן עולה גם עניין השיהוי בהגשת התביעה דווקא עכשיו ומהי התועלת בהגשת הבקשה? כמו כן, מה עמדתו של האב הביולוגי ומדוע שיסכים לשלילת אבהותו?

      לסיכום, לפני הגשת תביעה בעניין אבהות, יש לשקול אך ורק מהי טובת הילד ועל כן אני מציעה לכם לבחון היטב את הנושא ולשאול איזו טובה תצמח מכך לילד.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com