אישור זכויות מחברת בניין בפירוק זמני

  • אישור זכויות מחברת בניין בפירוק זמני
    אליא | 20/01/2022 23:40

    שלום רב ותודה מראש. במתחם מסויים בפתח תקווה יש מספר לא מבוטל של ביניינים שאין עדיין טאבו מזה כ17 שנים. מוצעת שם באחד הביניינים דירה למכירה ואנו מעוניינים לקנות אותה .המוכר הציג בפנינו אישור זכויות מחברת הבניין בפירוק זמני באמצעות עורך דין מנהל מיוחד. כמו כן הציג בפנינו צילום של העתק רישום מפינקס הזכויות שכוללים את רשימת כל בעלי הזכויות בכל הגוש והחלקה. ולא נסח טאבו ספציפי לדירה שמוצעת למכירה. מבקש לשאול האם כדאי לקנות את הדירה בגלל שאין טאבו ואיזה בעיות יכולות להתעורר בעתיד למשל אם רוצים למכור את הדירה. תודה רבה

    • אישור זכויות מחברת בניין בפירוק זמני
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 24/01/2022 18:34

      שלום אליא,

      מנתוני השאלה עולה כי הבניין טרם נרשם כבית משותף, וכי החברה הקבלנית נמצאת בהליך של פירוק.

      חשוב לברר לפני הרכישה מה הצפי לגבי רישום הבניין כבית משותף ורישום הדירות על שם בעליהן וכן האם קיימים חובות של הקבלן המונעים רישום זה או אם קיימת מניעה אחרת לרישום וכיצד בכוונת המנהל המיוחד לפתור עניין זה.

      קשה יותר למכור דירות שאינן רשומות בטאבו, בוודאי בנסיבות של קבלן חדל פרעון, ולפיכך ערכן נמוך יותר.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com