מי רשאי לעיין ברישום משטרתי

  • סיווג בטחוני עם רישום משטרתי
    עמית | 20/01/2022 22:58

    שלום,

    האם זה יהיה אפשרי מבחינתי לעבור סיווג בטחוני לקורס צוערים של משרד החוץ, במידה ויש לי רישום משטרתי שנוצר לפני כמה חודשים?

    • מי רשאי לעיין ברישום משטרתי
      עו"ד יניב זוסמן | 25/01/2022 14:05

      היי עמית,

      ראשית, חסר מעט מידע בשאלתך. למשל: סוג העבירה (עוון או פשע) וכן עילת הסגירה שבגינה נסגר התיק.

      בכל אופן, בעניינך, מדובר בתיק משטרה סגור, ומשכך הוא חשוף לרשימה מצומצמת מאוד של גופים, רובם ככולם גופים ביטחוניים, כגון: משטרה, צה״ל, שב״ס, שב״כ, מוסד, המשרד לביטחון פנים לעניין רישוי נשק).

      מה את יכולה לעשות באופן מיידי?

       עומדת בפנייך האופציה להגיש בקשה מסודרת ומנומקת לצורך שינוי עילת סגירה, לעילה של חוסר אשמה, מה שיוביל למחיקתו של הרישום הרלוונטי כאמור.

      במידה וישנן שאלות נוספות, אשמח לסייע.

      בברכה,

      יניב זוסמן, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      רחוב שאול המלך 8, תל אביב, בית אמות המשפט, קומה 10
      טלפון: 052-5199949 ; מייל: info@yz-adv.co.il

      • סיווג בטחוני עם רישום משטרתי - השלמת מידע
        עמית | 25/01/2022 19:02

        שלום יניב,

        קודם כל, תודה על התשובה. שנית, ישנן שתי עבירות מסוג עוון ועילת הסגירה היא חוסר עניין לציבור, האם זה משנה את התשובה בצורה כלשהי?