האם נכון לאשר צוואה בפני בית דין עוד בחיי המצווה?

  • אישור צוואה
    רפי | 20/01/2022 14:22

    שלום,

    האם יש ענין של המצווה ללכת לבי"ד רבני לאשר את הצוואה,

    או שכיון שבכל מקרה לאחר הפטירה יש צורך לאשר, אז אין ענין לאשר לפני הפטירה?

    • האם נכון לאשר צוואה בפני בית דין עוד בחיי המצווה?
      עו"ד רוית טוב-לי | 20/01/2022 14:25

      שלום וברכה,

      לפי חוק הירושה, הדין האזרחי, יש 3 דרכים לערוך צוואה: צוואה בכתב יד, צוואה בפני עדים וצוואה בפני רשות.

      תוכן הצוואה יכול להיות לפי ההלכה, אבל מבחינה צורנית-פורמלית, היא צריכה להיערך באחת מן הדרכים הללו, כדי שתהיה תקפה. יש מצווים שהולכים לאשר את הצוואה בפני בית הדין הרבני וזה סוג של צוואה בפני רשות (כמו בית המשפט לענייני משפחה, רשם הירושה או נוטריון), אבל זה לא שכיח.

      בגלל שאין קשר בין תוכן הצוואה לבין אופן עריכתה הפורמלי (צורתה), אני לא הייתי מתאמצת לאשר את הצוואה בפני בית הדין עוד בחייו של המצווה, מפני שיותר זול, נגיש וזמין לערוך צוואה בפני עדים או בפני נוטריון או בכתב יד, והתוקף יהיה אותו תוקף.

      מקווה שתשובתי סייעה.
      רוית.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il