כינוס נכסים לקבלן התמא

  • תמ"א בכינוס נכסים
    אהרן | 18/01/2022 13:23

    קניתי דירה בשלבים מתקדמים של תמ"א וכרגע הפרויקט נעצר

    עקב קשיים של החברה

    החברה ביצעה ערבות בנקאית לפרויקט

    והבנק פנה לכונס נכסים

    שאלתי היא מנסיונכם האם יש לצפות שהתהליך של סיום הבנייה יהיה מהיר או שזה צפוי להימשך שנים ע"ג שנים?

    • כינוס נכסים לקבלן התמא
      עו"ד הדר פינק טבת | 20/01/2022 12:45

      שלום, אהרן

      אני מבינה מדבריך שקיבלת ערבויות על התשלומים ששילמת על חשבון הרכישה. בהתאם לתנאי הערבות שנמסרה לך, אתה זכאי לממש את הערבות או לבחור להמתין לכונס, שיחדש את הבניה.

      אין ספק, שהדבר יגרור עיכוב בבניה, שכן מינוי הכונס ואיתור קבלן מבצע הינו תהליך שאורך זמן.

      הדבר גם תלוי במצב הבניה - האם בשלבים ההתחלתיים או מתקדמים יותר. - יש עניין של אחריות לבניה קודמת, שלא כל מי שנכנס בנעלי הקבלן הקודם שש לקחת על עצמו בקלות.

      לאור העובדה שאין בידי נתונים מדויקים, אין באפשרותי להעריך את משך הזמן הנוסף שיידרש.

      מציעה לך לבדוק באופן ספציפי את זכויותיך בהתאם להסכם הרכישה שלך.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com